Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Παραίτηση Σαμαρά ζήτησε η Μπακογιάννη



Πρόταση στον Αντώνη Σαμαρά να δηλώσει ότι προτίθεται να αποχωρήσει από την ηγεσία, υπέβαλλε σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής η Ντόρα Μπακογιάννη. Στόχος ήταν να αποτραπεί η, κατά την άποψη Μπακογιάννη, αρνητική προδιάθεση των ψηφοφόρων έναντι του «ναι», το οποίο θα ερμηνεύονταν ως επιβράβευση – δικαίωση του πρώην Πρωθυπουργού έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε ότι, εάν το πρόβλημα είναι προσωπικό, θα αναλάμβανε και η ίδια αντίστοιχη δημόσια δέσμευση ότι δεν θα διεκδικούσε την ηγεσία.
Πηγές της Συγγρού δεν σχολίαζαν την πληροφορία, ωστόσο νωρίτερα σήμερα συνεργάτες του κ. Σαμαρά απέδιδαν τη διαφαινόμενη ήττα του «φιλευρωπαϊκού» μετώπου στην απουσία πολιτικής ηγεσίας και εκτιμούσαν ότι θα έπρεπε να είναι πιο εντατική η παρουσία του τέως Πρωθυπουργού στη μάχη του δημοψηφίσματος.
Παρά το γεγονός ότι η  πρόταση Μπακογιάννη αφορά την προηγούμενη εβδομάδα, προοιωνίζεται ραγδαίες εξελίξεις στη Ν.Δ.
Πηγές της Συγγρού επιβεβαίωναν ότι χθες Σάββατο μία το μεσήμερι στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα για το δημοψήφισμα η κ. Μπακογιάννη όντως τηλεφώνησε στον κ.Σαμαρά για να του ζητήσει την παραίτηση του. «Αφήνουμε στην κρίση του καθενός και σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να κρίνει μία τέτοια πράξη», προσέθεταν οι ίδιες πηγές.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου