Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Συνάντηση Παραγωγών Ενέργειας Πέλλας από Φωτοβολταϊκά με τους βουλευτές



Εποικοδομητική και ουσιαστική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 06 Απριλίου 2013 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Πέλλας μεταξύ της διοικούσας επιτροπής του συλλόγου και των τεσσάρων βουλευτών του νομού μας οι οποίοι ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου παρέστησαν άπαντες και τίμησαν με τη παρουσία τους την συνάντηση. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια του συλλόγου...

            Κατά την διάρκεια της μιας περίπου ώρας που διήρκεσε η συνάντηση, υπήρξε πλήρης ενημέρωση των κ. βουλευτών για τις αλήθειες και τους μύθους που δημιουργήθηκαν σχετικά με την ενέργεια από Φ/Β συστήματα, εκτέθηκαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των επαγγελματιών μικρών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Φ/Β, καθώς και οι αρνητικές προοπτικές για το μέλλον των επιχειρήσεων, τόσο μετά την απαράδεκτη επιβολή της έκτακτης εισφοράς (χαράτσι) 25-30% επί του τζίρου και τις υπερημερίες των 160 ημερών στις πληρωμές μας από τον ΛΑΓΗΕ όσο και με τα κυοφορούμενα νέα μέτρα που εντέχνως διαρρέουν στον τύπο από πλευράς υπουργείου και έχουν ως στόχο την πλήρη εξόντωσή μας.
            Από πλευράς βουλευτών καταγράφηκε η κατ’  αρχήν ταύτιση απόψεων για την υπάρχουσα δυσμενή κατάσταση και τις εσφαλμένες επιλογές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την πολιτεία οδηγώντας το κλάδο σε πλήρη οικονομική ασφυξία, αλλά και η δέσμευσή τους ότι ο καθένας από το πόστο του θα δράσει ώστε να μην περάσουν από τη βουλή νέα και κυρίως άδικα και μονομερή μέτρα σε βάρος μας τουλάχιστον πριν ληφθούν αποφάσεις για την άρση των στρεβλώσεων που υπάρχουν στην αγορά ενέργειας συνολικά.
            Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους βουλευτές, κ. Γεώργιο Καρασμάνη, κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, κ. Διονύσιο Σταμενίτη και κα Θεοδώρα Τζάκρη καθώς και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο για την παρουσία τους και αναμένει να δει «εν τοις πράγμασι» αποτελέσματα από τις επικείμενες πολιτικές αποφάσεις που θα ληφθούν σύντομα από την βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου