Τρίτη 9 Απριλίου 2013

O Σύλλογος Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδας καταγγέλλει τον κ.Σταμενίτη.



Ο δικηγόρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Ν.Χατζηαθανασίου εξηγεί και καταγγέλει την τροπολογία για τα θαλασσοδάνεια που κατέθεσε ο βουλευτής Πέλλας κ.Διονύσης Σταμενίτης.
«Με νόμο του κράτους, βγάζουν απέξω τους οικονομικούς εισαγγελείς και ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε διώξεις σε βάρος τραπεζιτών και πολιτικών για θαλασσοδάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζες σε κόμματα. Δεν είναι κάτι αστείο και αφελές. Ηταν προγραμματισμένο να απαλλαγούν αυτοί που εξυπηρέτησαν στο παρελθόν τον συστημικό φορέα που λέγεται
πολιτική εξουσία. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα πρέπει να πληρωθούν και η αμοιβή τους είναι η απαλλαγή τους από την ποινική δίωξη και τη φυλάκιση.
Η κυβέρνηση δωρίζει τα εκατομμύρια ευρώ των δανείων που δόθηκαν στους υμέτερους, τα θαλασσοδάνεια μέσα από κομματικές παρεμβάσεις, σε συγκεκριμένα πρόσωπα και σε συγκεκριμένους φορείς που εκπροσωπούνται από πρόσωπα δημόσια και μη που βύθισαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, και αναγκάζει τον ελληνικό λαό να πληρώσει το χρέος. Ηθελαν να προλάβουν τους οικονομικούς εισαγγελείς που κάνουν μια θαυμάσια δουλειά. Πριν προλάβουν να αρχίσουν οι παραπομπές, οι προανακριτικές και τα λοιπά βγάλαν απέξω τους οικονομικούς εισαγγελείς με μια εν κρυπτώ διάταξη που πέρασε σε ένα λεπτό. Πρόκειται για μια διάταξη, με την οποία συγκεκριμένοι τραπεζίτες απαλλάσσονται μέσω της τροποποίησης των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα από απιστία και κακουργηματική πράξη τα συγκεκριμένα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών που έδωσαν τα δάνεια. Στην προκειμένη περίπτωση γίνεται κακούργημα. Στο Κοινοβούλιο μετατρέπεται ένα άρθρο και από απιστία δεν γίνεται απιστία. Η απιστία είναι διεθνές έγκλημα σε όλες τις χώρες στην Ελλάδα λοιπόν με βάση την απιστία θα διωχθούν και οι υπουργοί και σε λίγο θα αρχίσουν και οι μηνύσεις εναντίον τους. Στην προκειμένη περίπτωση αλλοιώνεται για μια συγκεκριμένη κατηγορία τραπεζικών οργάνων το θέμα και το έγκλημα της απιστίας και αφαιρείται από τον ποινικό κώδικα το θέμα της απιστίας για συγκεκριμένα ποινικά πρόσωπα. Αυτό δεν είναι χαριστική διάταξη; Δεν είναι προσβολή δημοσίου συμφέροντος, δεν είναι ανήθικο αυτό, δεν είναι απάτη, ψέμα; Αν αυτό δεν είναι απαλλαγή, ολιγαρχία κοινοβουλευτική, απάτη κοινοβουλευτική, τί είναι;» δηλώνει σχετικά ο κ. Χατζηαθανασίου.
«Οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν έξω περπατάνε και λένε ότι είναι νόμος αυτό κι ας είναι σε βάρος της ισονομίας των πολιτών της ισότητας. Δύο μέτρα και δύο σταθμά χρησιμοποιεί η κυβέρνηση λοιπόν: ένας πολίτης διώκεται για το παραμικρό και βαδίζει προς τη φυλακή για χρέη των 5.000 ευρώ αλλά τα golden boys του τραπεζικού τομέα, τα οποία κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα απαλλάσσονται με μία διάταξη η οποία ψηφίστηκε μέσα σε ένα λεπτό», τονίζει ο κ. Χατζηαθανασίου.
«Τώρα θα βρίσκονταν στις φυλακές Κορυδαλλού»
Οσο για το εύλογο ερώτημα για ποιο λόγο η τρόικα δεν αντιδρά στο χάρισμα θαλασσοδανείων προς τα κόμματα ύψους 272 εκατομμυρίων ευρώ και στην απαλλαγή των τραπεζιτών από κάθε ποινική ευθύνη για το έγκλημα της απιστίας που διέπραξαν η απάντηση είναι πολύ απλή. «Για το παραμικρό ακόμη και για οφειλές έναντι του Δημοσίου που δήθεν η κυβέρνηση διαπραγματευόταν ότι θα καταβάλλονταν με 36 και 48 δόσεις, αλλά σήμερα μαθαίνουμε ότι θα γίνονται οι διακανονισμοί θα συνοδεύονται με… υποθήκη ακινήτου του οφειλέτη και για οποιαδήποτε ρύθμιση των δανείων των οφειλετών ιδιωτικού τομέα, των λεγόμενων καταναλωτών, πρέπει να δοθεί έγκριση από την τρόικα. Ομως, ένα τόσο σημαντικό θέμα, μια τροπολογία που χαρίζει οφειλές δεν ρυθμίζει οφειλές, δεν θέλει την έγκριση της τρόικας. Για οτιδήποτε όπως ένα επίδομα ανεργίας ακόμη και για το διορισμό ενός γιατρού σε νοσοκομείο σε ένα νησί θέλει έγκριση της τρόικας ή των φερέφωνων εδώ στην Ελλάδα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση που τροποποιούν τα άρθρα 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα που αφορά την παράβαση καθήκοντος, την απιστία δηλαδή,σε βαθμό κακουργήματος δεν χρειάζεται καμία απολύτως έγκριση από την τρόικα. Εδώ είναι συστημικό το όφελος: πρέπει να σωθούν οι τράπεζες, πρέπει απροκάλυπτα ο τραπεζικός τομέας να δουλέψει για να εξαγοραστεί από ξένες τράπεζες.
Ολα συγχωρούνται σε οτιδήποτε αφορά στον τραπεζικό τομέα. Αυτό το σκάνδαλο αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα κι εφόσον τον αφορά κι επειδή ελέγχει τα πάντα στην πολιτική σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο εδώ συγχωρεί κάθε λάθος που έχει γίνει στο παρελθόν. Αν αφορούσε κάποιον άλλο τομέα, όπως είναι ο ιδιωτικός τομέας, απλά πρόσωπα δηλαδή, σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι θα βαδίζαν προς τις φυλακές Κορυδαλλού», δηλώνει σχετικά ο δικηγόρος του Συλλόγου μας.

1 σχόλιο:

  1. Αξιολογότατε κυριε βουλευτά.Γιά τίς περικοπές τών μισθών καί συντάξεων καί όλων τών άλλων μέτρων τά οποία κρίνατε δίκαια καί απαραίτητα γιά τήν σωτηρία τού λαού(εμείς γιατί νομίζαμε τών τραπεζών?).Τό άσχημο ήταν ότι δέν διαβάζατε ποτέ τί ψηφίζατε οπως φυσικά δέν διάβασατε καί τήν τροπολογία πού υπογράψατε πρίν από μερικές μέρες.Η απορία μου είναι άν είσθε ακόμη ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ γιά τήν υπηρεσίες σας στήν ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή