Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Aστυνομικοί Πέλλας καταγγέλλουν: Αποδεκατίσατε το Νομό από προσωπικό.



Mε μια επιστολή κόλαφο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας καταγγέλλει την δραματική έλλειψη προσωπικού σε ολόκληρο το Νομό Πέλλας.Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως περιπολικά επανδρωμένα με ένα άτομο να αστυνομεύουν την περιοχή ευθύνης τους και ουσιαστικά αδυνατούν να  επιλαμβάνονται σε περιστατικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποτελεσματική αστυνόμευση και τους κινδύνους που διατρέχουν για την προσωπική τους ασφάλεια. Ολόκληρο το έγγραφο έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ

Π.Ο.ΑΣ.Υ

ΚΟΙΝ. Α.Δ.ΠΕΛΛΑΣ

Μ.Μ.Ε

Σε καταγγελία κατά παντός υπευθύνου της Α.Δ.Πέλλας με την επιφύλαξη για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος προχωρά η Ε.Α.Υ.Ν.Πέλλας .

Διότι σε περιοχές ευθύνης όπως του Αστυνομικού Τμήματος Γιαννιτσών (έκταση Δήμου Πέλλας πληθυσμός περίπου 67.000 κατ.) παρατηρούνται φαινόμενα έντονης λειψανδρίας για την στελέχωση και επάνδρωση οχημάτων περιπολικών και κατά τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα αλλά και για όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα για να μην πετάμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, ουκ ολίγα ήταν τα περιστατικά που απασχόλησαν τους Συναδέλφους που μεμονωμένα ( 1ένα άτομο) επάνδρωσαν το περιπολικό του Α.Τ.Γιαννιτσών.

29-04-2013 Μ.Δευτέρα σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα μετέβη και επιλήφθηκε μόνο ένας Αστυνομικός, την νύχτα της ίδιας ημέρας πάλι μόνος Συνάδελφος επιλήφθηκε σε πυρκαγιά και μέχρι της κατάσβεσης της σε κάδους απορριμμάτων κλπ.

Χθες συγκεκριμένα 08-05-2013 δεν υπήρχε περιπολικό κατά τις ώρες 06.00 ως 14.00 και 22.00 ως 06.00 της επομένης ημέρας. Την 07-05-2013 δεν υπήρχε περιπολικό κατά τις ώρες 22.00 ως 06.00 με πολλά και σοβαρά επεισόδια στην περιοχή του Δήμου Πέλλας και εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, σήμερα σε διάθεση ενός Αστυνομικού για περιπολία 14.00 ως 22.00 δεν υπάρχει όχημα λόγο βλάβης για να εκτελέσει τα καθήκοντα του περιπολούντος Αστυνομικού.

Όλα τα προαναφερθέντα συντελούν στην μη ύπαρξη επαρκούς αστυνόμευσης όχι μόνο στα όρια του Δήμου Πέλλας γιατί τα ίδια φαινόμενα παρατηρούνται και στους υπόλοιπους Δήμους με αποτέλεσμα να γίνετε αντιληπτό από διάφορες ομάδες περιθωριακών ατόμων, αθίγγανων που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα  ναρκομανών, επαιτών, αλλοδαπών κλπ και να δρουν χωρίς το φόβο της σύλληψης.

Σαν Ε.Α.Υ.Ν.Πέλλας καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούν στο πλάι των Αστυνομικών, να συνδράμουν όσο μπορούν το έργο μας και φυσικά να μην εφησυχάζουν και να μην είναι ευκολόπιστοι σε κάθε είδους προσεγγίσεις από άτομα που δεν γνωρίζουν.

Η καταγγελία των παραπάνω αφορά σε καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, στην μη χορήγηση οφειλομένων repo που σε πολλές περιπτώσεις είναι οφειλή για πάνω από 5 μήνες, για κακοδιαχείριση των αδειών του προσωπικού.

H E.A.Y.N.Πέλλας καλεί επίσης τους τοπικούς Άρχοντες τους τέσσερις Δημάρχους του Νομού να καταλάβουν τα προβλήματα και να σταθούν από την μεριά τους πλάι στα αιτήματα των Συναδέλφων και της Ένωσης έμπρακτα και χωρίς περιστροφές για την επίλυση τους διότι ο αντίκτυπος από την ανασφάλεια των Δημοτών θα είναι μεγάλος.

Την ίδια στήριξη ζητούμε για πολλοστή φορά και από τους Κοινοβουλευτικούς μας Εκπροσώπους (Βουλευτές),τουλάχιστον να ενεργήσουν έμπρακτα και όχι με περιστροφές ζητώντας αύξηση των θέσεων για μεταθέσεις στον Νομό μας καθώς και αποσπάσεων για όσους το επιθυμούν να έρθουν και έχουν τόπο συμφερόντων το Νομό μας.

Σε όλα τα ως άνω ως επίτιμος Πελλιώτης στέκεται στο πλάι μας και αγωνιά ο Αστ/κός Δ/ντης της Πέλλας Κολόμβος Παντελεήμων ο οποίος είναι σε συνεχείς συνεργασία με την Ε.Α.Υ.Ν.Πέλλας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ    ΤΡΟΧΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου