Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Καταγγελία ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΣΗΕΑ: «Όσοι εργάζονται στον μεταβατικό φορέα δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις»



Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα τους για δικαίωση και συνεχίζουν δυναμικά την προσπάθειά τους απέναντι στο καταστροφικό έργο της κυβέρνησης για τους ίδιους αλλά και τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ, προχώρησαν σε καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σχετικά με την κινητικότητα που παρατηρείται και τις εργασίες που γίνονται στη Γενική Γραμματεία Τύπου, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, στη Μουρούζη αλλά και στη Ρηγίλλης. Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι στους συγκεκριμένους χώρους εργάζεται προσωπικό, το οποίο δεν έχει υπογράψει τις σχετικές και σύμφωνα με τον νόμο συμβάσεις εργασίας.


Την ίδια στιγμή, η EBU, όπως έχει ενημερώσει από τη Δευτέρα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, θα διακόψει σήμερα την μετάδοση του προγράματος που βγάζουν στον τηλεοπτικό αέρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, χωρίς να έχουν σταματήσει ούτε για μια στιγμή, από τη ώρα που η κυβέρνηση κατέβασε τους διακόπτες.

Οι εργαζόμενοι, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις ενημερωτικές εκπομπές και ότι η προσπάθειά τους δε θα σταματήσει εδώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επανειλημμένα έχει πει, σε σχετικές ανακοινώσεις, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει και να νομιμοποιήσει τον μεταβατικό τηλεοπτικό φορέα της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και θα στηρίξει μέχρι τέλους τον δίκαο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου