Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Συναυλία στην Αρχαία Πέλλα στο Φως του Φεγγαριού



Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. σε συνεργασία με την ΙΖ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, γιορτάζει την Πανσέληνο του καλοκαιριού στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.
Στην ομορφότερη βραδιά του φετινού καλοκαιριού ο αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας ανοίγει για το κοινό με την συναυλία Κρητικής παραδοσιακής μουσικής από το συγκρότημα του Γιώργου Σφακιανάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη με στόχο να γιορτάσουμε μαζί κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού τη μουσική και τον πολιτισμό... 

Το δεύτερο φεγγάρι αυτού του μήνα αποκαλείται «μπλε» εφόσον συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσέληνους, τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα. Ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα κάθε δύο ή τρία χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι, φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,72 χρόνια. Το φαινόμενο των δυο Πανσέληνων μέσα στον ίδιο μήνα θα σημειωθεί ξανά το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου