Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ κατά Τράγκα για εγκωμιασμό της ναζιστικής βίας



«Πράξη ουσιαστικού εγκωμιασμού της ναζιστικής βίας» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, την κυριακατική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα με καλεσμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Χθες, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έκανε την επιλογή να μεταδώσει εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, με εμψυχωτή τον Γ. Τράγκα. Δεν επρόκειτο για εκπομπή πολιτικού διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς, ούτε για συνέντευξη με δημοσιογραφική αντίκρουση, αλλά για τηλεοπτικό "στήσιμο" σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας, για πράξη ουσιαστικού εγκωμιασμού της ναζιστικής βίας», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση...


«Δεν περιμέναμε ότι η συνεχής διολίσθηση στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τη μονομέρεια πολλών εκπομπών του ΣΚΑΪ θα έφτανε στο σημείο αυτό», προσθέτει.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι δημοκρατική ευθύνη δεν έχουν μόνο οι πολιτειακοί θεσμοί και τα όργανα του κράτους, αλλά και η κοινωνία των πολιτών, «πρωτίστως δε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στο πλαίσιο του άρθρου 15 του Συντάγματος».

Αργότερα τη Δευτέρα την κυριακάτικη εκπομπή του Γ. Τράγκα στον ΣΚΑΪ καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς την « πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα» του ελληνικού λαού.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

«Προσβεβλημένος είναι ο δημοκρατικός κόσμος από τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ με τη θλιβερή παρουσία των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής. Επί ώρες και χωρίς αντίλογο, ακούγονταν σε πανελλαδικό δίκτυο ένα κήρυγμα μίσους και ξενοφοβίας.
Η Δημοκρατία εκτός από ανοχή έχει και κανόνες. Ας το καταλάβουν όλοι ότι σε όλο τον προηγμένο κόσμο η αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεοτύπων διώκεται ποινικά. Είναι ώρα να υψώσουμε μέτωπο απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, αλλά και σε όσους με τη στάση τους συμβάλλουν στην προώθηση του ρατσισμού, του  μισαλλόδοξου λόγου, υπηρετώντας τα σχέδια και τις απεχθείς αντιλήψεις και ιδέες της Χρυσής Αυγής».
tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο γλοιώδης δημοσιογράφος, ο Τράγκας, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τι θα πει "γλύψιμο", έδειξε ακόμη μια φορά το φασιστικό του πρόσωπο, δηλαδή το γνήσιο, το πραγματικό πρόσωπό του. Ο άνθρωπος είναι γελοίος, υποκριτής και το όνειδος της δημσοιογραφίας στη χώρα μας. Πολύ περισσότερο βέβαια ευθύνονται αυτοί που του δίνουν βήμα για να ΄"ξερνάει" την υποκριτικά του σχόλια -δήθεν- κατά του μνηνονίου. Αυτός που επι Ν.Δ. πήρε τις περισσότερες επιχορηγήσεις για τις κολοφυλλάδες του που τις διάβαζαν κάθε μέρα ούτε 500 αναγνώστες... Γνωστό το ποιόν του και αλίμονο σε αυτούς που τον πιστεύουν και τον βλέπουν, τον διαβάζουν ή ακούν την εμετική εκπομπή του. Αίσχος και ντροπή της ελληνικής δημοσιογραφίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή