Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών! Έπαιρναν 15.000 ευρώ για το κάθε μωρό!



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στη Θεσσαλονίκη μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών!

Πέντε Βούλγαροι, ηλικίας 52, 51, 34 και 32 ετών (δύο άνδρες - τρεις γυναίκες ) ήταν τα μέλη και συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ' επάγγελμα και εκ κερδοσκοπία»...


Εξοργιστικές είναι οι λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αφού οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις κατ' επάγγελμα αγοραπωλησίες βρεφών και την μεσολάβηση τους σε παράνομες υιοθεσίες!!!


Συγκεκριμένα, ο 52χρονος και η 51χρονη, ήταν οι διευθύνοντες στην ομάδα και ειδικότερα εντόπιζαν τις έγκυες γυναίκες και πρόβαιναν στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους «αγοραστές» βρεφών!


Τα υπόλοιπα τρία μέλη δρούσαν βοηθητικά, παρίσταντο στα ραντεβού και διευκόλυναν την ομάδα στην εγκληματική της δράση. Επίσης, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν 15.000 ευρώ από την πώληση κάθε βρέφους ενώ οι φυσικές μητέρες αυτών εισέπρατταν το ποσό των 3.000 ευρώ!


«Στα πράσα» τους έπιασαν όμως οι αστυνομικοί όταν μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση προκαθορισμένου ραντεβού στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αρχικά συνελήφθη η 51χρονη, η οποία έφερε μαζί της βρέφος (αγόρι) προς πώληση, το οποίο είχε γεννήσει 27χρονη ομοεθνής της.


Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της 51χρονης, όπου έμενε μαζί με τους υπόλοιπους δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν όλοι!


Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στο ίδιο σπίτι έμενε και η 27χρονη μητέρα που θα πουλούσε το μωρό που έφερε στον κόσμο, μόλις πριν από δυο εβδομάδες, η οποία και συνελήφθη!


Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


• 11 κινητά τηλέφωνα,


• 12 κάρτες SIM και


• Πληθώρα εγγράφων – ιατρικών εξετάσεων του βρέφους.


Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική μονάδα Νοσοκομείου της πόλης.


Από την προαναφερθείσα Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τη συμμετοχή και άλλων ατόμων στο εν λόγω κύκλωμα επίσης και για την εμπλοκή των ήδη συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


to-gamato.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου