Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

«Παράνομη» η απεργία, συνεχίζεται κανονικά



Παράνομη κηρύχθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο Αθήνας η απεργία των εργαζομένων στον Τύπο που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για το αιφνιδιαστικό “λουκέτο” στην ΕΡΤ.
Τα σωματεία του κλάδου αποφάσισαν να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι τη Δευτέρα με την κήρυξη νέας απεργίας από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) σε συνεργασία με άλλα σωματεία (ΕΠΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ)...

Η απεργία κρίθηκε παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, επειδή, σύμφωνα με την απόφαση, δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη 24ωρη προθεσμία για την προκήρυξή της και η αναγγελία της έγινε μέσω φαξ. Σημειώνεται ότι απορρίφθηκε το αίτημα των εκδοτών να κριθεί κάθε 24ωρη απεργία παράνομη.
Τα εκδοτικά συγκροτήματα που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία παράνομη είναι: ΔΟΛ, Πήγασος, Καθημερινή, Real News, Πρώτο Θέμα, Ελεύθερος Τύπος και Επενδυτής.
Εν τω μεταξύ, η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων Eνώσεων στο χώρο του Τύπου καταγγέλλει τους εκδοτικούς ομίλους που επιχειρούν να εκδώσουν απεργοσπαστικά φύλλα, εξαπολύοντας εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων και προειδοποιεί με πειθαρχικό έλεγχο τα διευθυντικά στελέχη και όσους άλλους πρωτοστατούν στην απεργοσπαστική εκστρατεία. Επίσης το Σάββατο στις 5 το απόγευμα καλεί σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου