Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Δεν υποχωρούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ



Η αναβολή της απόφασης του ΣτΕ για τη Δευτέρα και ο "πάγος" που έβαλαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στη συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης - που μετέφερε στον Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Σταμάτης - παρατείνει την αγωνία για την τύχη της κυβέρνησης τουλάχιστον έως τη σύσκεψη κορυφής, το απόγευμα της Δευτέρας.

Τόσο ο Φ. Κουβέλης, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Αγίου Κωνσταντίνου ο Δ. Σταμάτης, όσο και ο Ευ. Βενιζέλος, με τον οποίο ο υπουργός Επικρατείας...
επικοινώνησε τηλεφωνικά, λόγω της απουσίας του στο Παρίσι για το φόρουμ των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, απάντησαν ότι δεν δέχονται παρά μόνον την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το καθεστώς που είχε πριν το κλείσιμό της.

Η πρόταση που μετέφερε ο κ. Σταμάτης έκανε λόγο για μεταβατικό στάδιο, κατά το οποίο θα επέστρεφε η εικόνα της ΕΡΤ στις οθόνες, με πρόγραμμα «κονσέρβα» και σταδιακά θα ξεκινούσε η στελέχωση και η προετοιμασία της στο πλαίσιο που περιγράφει το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ.

Ο κ. Κουβέλης, επιπλέον, προτείνει τη δημιουργία τριμερούς (από τα μέλη της κυβέρνησης) επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να "τρέξει" την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ενδεικτική, όμως, των προθέσεων της ΔΗΜΑΡ ήταν η δήλωση του κ. Κουβέλη ύστερα από τη συνάντησή του με το κλιμάκιο της EBU που βρίσκεται στην Αθήνα. "Όποιος επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, έχει αυτός και την ευθύνη. Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους", τόνισε.

Η Ιπποκράτους, από την άλλη πλευρά, απάντησε στις διαρροές του Μαξίμου για το "νόμο Βενιζέλου" βάσει του οποίου είχε σχεδιαστεί η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για "γελοιότητες". "Ας ανακαλέσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έβγαλαν και την κοινή υπουργική απόφαση. Ας γυρίσουμε πίσω στο νόμο του 2011", λένε, υποδεικνύοντας ότι ο "νόμος Βενιζέλου" δεν προβλέπει τον "ξαφνικό θάνατο" δημοσίων φορέων και οργανισμών, αλλά την έκδοση εκτελεστικών νόμων για την αναδιάρθρωσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας διεμήνυσε τη θέση του ότι η εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πρέπει να προχωρήσει αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή.


Πηγή:
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου