Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα Συλλαλητηρίου 7ης Νοεμβρίου 2012Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, οι  άνεργοι οι συνταξιούχοι,  οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είμαστε στο δρόμο του αγώνα  χτες 6 Νοέμβριου και σήμερα 7 Νοέμβρη  2012 ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οργανώνουν στην πόλη μας το  Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και όλοι οι φορείς  της  Πόλης  διαπιστώνουμε:

Η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αποτελεί βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της κοινωνίας...
αφήνοντας στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες, τους φοροφυγάδες και τους φοροκλέφτες, τους «ληστές» της δημόσιας περιουσίας.


Η Κυβέρνηση εγκαταλείπει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ακόμα και τις προγραμματικές θέσεις και στα πλαίσια συνέχισης και έντασης των μνημονιακών πολιτικών προωθεί νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας που ήδη βρίσκονται σε απόγνωση. Τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα εκτός από απαράδεκτα, είναι και καταστροφικά για την κοινωνία και την οικονομία.

Οι μισθοί, συντάξεις (κύριες και επικουρικές, το εφάπαξ, τα όρια ηλικίας, οι εργασιακές σχέσεις, οι απολύσεις και η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η υγεία, παιδεία, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της Δημόσιας περιουσίας και τα προνοιακά επιδόματα, όλα ξαναμπαίνουν στην μνημονιακή κλίνη του Προκρούστη για να βρεθούν και πάλι χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές αλλά και για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τα προνόμια οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση μέσα από τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, τη φορολογική λεηλασία, την αύξηση της ανεργίας και την ουσιαστικά κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η εργοδοτική αυθαιρεσία οργιάζουν σε βάρος των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική που οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία στη χρεοκοπία.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις συκοφαντικές, υπονομευτικές και διασπαστικές επιθέσεις κατά των συνδικάτων, της συλλογικής δράσης, των κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Εργαζόμενοι και κοινωνία διαδηλώνουν - διεκδικούν και απαιτούν

§  Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των νέων αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσματικών μέτρων που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οδηγούν στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία και σε καταστροφή την ελληνική οικονομία.
§  Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές.
§  Κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που ακυρώνει το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τους ΟΕΚ-ΟΕΕ.
§  Απόκρουση των πολιτικών της Κυβέρνησης και της Τρόικας για κατάργηση του πενθήμερου, επιβολή δήθεν ευέλικτων ωραρίων με διευθυντικό δικαίωμα, περιορισμό της αμοιβής για πρόσθετη εργασία περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης απόλυσης και όποιο άλλο εφεύρημα, που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις των δύο τελευταίων ετών, οδηγούν το ατομικό και συλλογικό δίκαιο σε πλήρη αποσάθρωση και τους εργαζόμενους σε καθεστώς γαλέρας.
§  Δραστικές και άμεσες κυβερνητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανέργων, της ανεργίας που έχει λάβει δραματικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις .Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διπλασιασμό του χρόνου χορήγησής του στους ανέργους, συμπεριλαμβανομένων των εποχικά απασχολουμένων.
§  Όχι στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις – ενοποιήσεις Υπηρεσιών του Δημοσίου.
§  Καμία απόλυση και κανένα καθεστώς εφεδρείας για τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου.
§  Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και επιστροφή των κλεμμένων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία λεηλατήθηκαν.
§  Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών.
§  Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της «εφεδρείας» εργαζομένων. Δήμευση περιουσιών για μεγαλοοφειλέτες και εισφοροκλέπτες της Κοινωνικής Ασφάλισης
§  Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, των υπηρεσιών και επιχειρήσεων, όχι στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του Δημοσίου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
§  Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος ,διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης. Χρηματοδότηση και ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.
§  Αλλαγή των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ρόλου της Ε.Κ.Τ., με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική και την οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης.
§  Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας κυρίως για τους νέους και τις γυναίκες και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή.
§  Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.
§  Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ μισθωτών -συνταξιούχων .
§  Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας.
§  Καθιέρωση του θεσμού “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.
§  Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις. Μείωση και όχι αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης., καθώς και των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των οργανισμών κοινής ωφέλειας.
§  Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Τα συνδικάτα έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν με ενότητα και αποφασιστικότητα σκληρές μάχες και μεγάλους αγώνες για να αποκρούσουν και να ακυρώσουν τις άδικες αδιέξοδες και αναποτελεσματικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο αγώνας συνεχίζεται ! Δίνουμε όλοι ραντεβού στον δρόμο του αγώνα την Τετάρτη 14 Νοέμβριου 2012,   ημέρα  πανευρωπαϊκής κινητοποίησης  για να αλλάξει η οικονομική πολιτική σε Ελλάδα και Ευρώπη

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

. ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

·        ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ με όλα τα σωματεία εργαζομένων στον Ιδιωτικό τομέα που ανήκουν στην δύναμη του.

·        Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

·        ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

·        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
·        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
·        ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
·        ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
·        ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
·        ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΟΔΑΣ
·        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
·        ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΩΝ
·        ΤΑ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΚΑΙ    ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚΓ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και νέοι,

Η σημερινή ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νέας γενιάς, των ελεύθερων επαγγελματιών, του επιστημονικού κόσμου, δίνει ένα δυνατό πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα ΝΙΚΗΦΟΡΑΣ αντίστασης και ανατροπής.
Αντιστεκόμαστε απέναντι, στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται η πλειοψηφία του λαού μας, από την τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία της υποτέλειας, στους δανειστές και το μεγάλο κεφαλαίο .
Σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας, με τους εργαζόμενους Όλης Της Χωράς που αντιπαλεύουν και αντιστέκονται στην καταστροφική νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική λιτότητα, που επιβάλλει το διευθυντήριο της Ευρώπης υπό την κ. ΜΕΡΚΕΛ στο σύνολο των λαών της Ευρώπης.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

            Η συγκυβέρνηση ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις των δανειστών και της Τρόικας, είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή να ψηφίσει το πιο αντιλαϊκό – αντεργατικό πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας ύψους 18 δις Ευρώ.

                 Πρόκειται για μια κοινωνική λεηλασία χωρίς ιστορικό προηγούμενο.
        Πρόκειται, για το πιο βαρύ φορτίο αίματος που για μια ακόμα φορά καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού μέσα από ένα νέο ακόμα πιο οδυνηρό πετσόκομμα μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και την επιβολή νέων δυσβάσταχτων χαρατσιών.. 

   Επί δυόμιση (2,5) χρόνια κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το «τέρας» του χρέους και των ελλειμμάτων συνεχίζει «ανίκητο» να απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες και νέες περικοπές. 

   Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και οργανισμών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων.

               Οι νέες απαιτήσεις τους, σε συνέχεια των προηγούμενων αποτυχημένων, θα ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας, χωρίς καμιά προοπτική και ΕΛΠΙΔΑ.

           Η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται θεαματικά, οι μισθοί, τα ημερομίσθια, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές μειώνονται δραματικά, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, η αγορά έχει οδηγηθεί σχεδόν σε στάση πληρωμών, οι εισπράξεις και τα δημόσια έσοδα παραμένουν πενιχρά, ενώ η ανάπτυξη και η απασχόληση έχουν καταβαραθρωθεί.

           Πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πιο βάρβαρη, αντεργατική και βίαια ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

         Κυβέρνηση και Τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ότι η συνταγή των μνημονίων είναι ΛΑΘΟΣ και ότι έχει αποτύχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αναποτελεσματική, υφεσιακή, αντεργατική και κοινωνική πολιτική. 

            Η Κυβέρνηση, οι Τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τους αριθμούς και τους δείκτες υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΨΥΧΕΣ με δικαιώματα και απαιτήσεις.

           Επί 3 χρόνια ξηλώνουν τα πάντα και συνεχίζουν την καταστροφή της ζωής μας, πετώντας στα αζήτητα της ανεργίας 1.500.000 εργαζόμενους και ισοπεδώνοντας μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων. Ξεριζώνουν ΤΩΡΑ και τα τελευταία υπολείμματα της εργασιακής νομοθεσίας.

Θέλουν να διαλύσουν οριστικά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε ο κατώτατος μισθός να ορίζεται ανεξέλεγκτα από την Κυβέρνηση σε επίπεδα Βουλγαρίας.

  Θέλουν να καταργήσουν το 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο, ώστε οι εργαζόμενοι να εργάζονται 60 – 70 ώρες την εβδομάδα, με συνολικό μισθό που δεν θα ξεπερνά τα 500Ευρώ.

 Θέλουν να αποτελειώσουν τις αποζημιώσεις απόλυσης και γενικά κάθε τι που λέγεται «εργασιακό κόστος».

     Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ), που θα έχει την πιο φθηνή και ευέλικτη εργασία σε όλη την Ευρώπη.

             Τα νέα μέτρα λιτότητας και ο προϋπολογισμός 2013 που αυτή τη στιγμή είναι προς ψήφιση στη βουλή οδηγούν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή, που όμοιά της άλλες χώρες μόνο σε περιόδους πολέμου έχουν βιώσει.

Πρόκειται για  ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος όλου του λαού και την ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι η εξόντωσή του, γίνεται για τη σωτηρία του.

•    Είναι εγκληματίες, όταν πετσοκόβουν τις συντάξεις των 500€ και φορολογούν το επίδομα ανεργίας των 360€

•    Είναι εγκληματίες όταν στερούν τα φάρμακα απ’ τα γερόντια και κόβουν τα πενιχρά επιδόματα από τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

•    Είναι εγκληματίες όταν αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, καταδικάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να μην πάρουν ποτέ σύνταξη.


•    Είναι εγκληματίες, όταν οπλίζουν το χέρι του ναζισμού, με κατασταλτικούς μηχανισμούς, να πυροδοτούν τη βία σε βάρος εργαζόμενων και μεταναστών.

•   Επιδιώκουν να ξεπαστρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους με την κατάργηση του αφορολόγητου, το τέλος επιτηδεύματος, την εισφορά αλληλεγγύης και τον εξοντωτικό φορολογικό συντελεστή 26% έως 33% από το πρώτο ευρώ.

          Το θέατρο που παίζεται για τη «σκληρή διαπραγμάτευση», την «κακιά Τρόικα» και τις «κόκκινες» γραμμές είναι στάχτη στα μάτια του λαού.

            Τα μέτρα είναι ήδη προαποφασισμένα και ψηφισμένα από το πρώτο και δεύτερο  μνημόνιο και τη Δανειακή Σύμβαση. Απλά με την ψήφιση της εφαρμογής τους, βάζουν την οριστική ταφόπλακα.


              Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα και σε αυτές τις εξελίξεις, μία και μόνο μπορεί να είναι η απάντηση των εργαζομένων: ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑΣ σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί είναι «κοινός ο ένοχος και είναι γνωστή η αιτία» κι αυτός είναι η ηγετικός σκληρός πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο νεοφιλελευθερισμός.

Συνάδελφοι ,
με την αδράνεια μας μη τους δώσουμε το δικαίωμα να πιστεύουν ότι τους ανεχόμαστε !
με την σιωπή  μην τους δώσουμε το δικαίωμα να πιστεύουν ότι αποδεχόμαστε τη μοίρα μας  έτσι όπως θέλουν αυτοί να την καθορίσουν !
 Συνάδελφοι δεν είναι ώρα να στεφόμαστε κατά άλλων ομάδων εργαζομένων . Το διαιρεί και βασίλευε αποτελεί τη κύρια τακτική τους και διευκολύνει τις μονόπλευρες άδικες αντιλαϊκές πολιτικές τους.
Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα , στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ αλλά και οι άνεργοι, και οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


Εάν τα μέτρα αυτά περάσουν, θα είναι το χτύπημα που θα αποτελειώσει τις ζωές μας.

με τη  σημερινή Γενική Απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα σε όλη την χώρα 
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής όχι μόνο στην τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα αλλά και στους ηγέτες της ΕΕ,
Λέμε στην κυβέρνηση ότι τα ψέματα τέλειωσαν.
Δεν έχουν καμιά πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση για να επιβάλλουν αυτά τα μέτρα.

Ηρθε πλέον  η ώρα του γενικού  ξεσηκωμού :  των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και όλων όσων βιώνουν την καταστροφή του Μνημονίου.


Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά του Μνημονίου και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που μας βυθίζουν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και την καταστροφή.

ΔΕΝ είναι ώρα να τα βάζουμε με το συνδικαλιστικό κίνημα και τα σωματεία ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ.

Απαντάμε ότι με τον αγώνα μας , με τα συνδικάτα μας κατακτήσαμε ένα επίπεδο αξιοπρεπούς ζωής το οποίο ΣΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΝ


Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαιτούν και απαντούν:
 
Έως εδώ, δεν πάει άλλο!

Όλοι μαζί!

Να προστατεύσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα

Τους εργατικούς και δημοκρατικούς θεσμούς

Να μην περάσουν τα νέα μέτρα

  Επιτέλους!

Να ακουστεί η φωνή των πολιτών και όχι των δανειστών!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μια νέα πορεία για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού μας και της εργατικής τάξης, με ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση, με ανακατανομή εισοδημάτων,

ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ
• ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ,
• ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
• ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

• ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να μην ψηφιστούν τα μέτρα-«λαιμητόμος» για την κοινωνία.

Τα μέτρα αυτά θα καταψηφιστούν ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ  από όλους εμάς, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, Όλες Τις Παραγωγικές Δυνάμεις Της Τοπικής ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ σε νέες πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απεργιακές δράσεις, συλλαλητήρια και διαδηλώσεις
Μπορούμε να τους νικήσουμε.
Μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή της χώρας και την εξαθλίωση των εργαζομένων.
Μπορούμε με τους αγώνες μας να δώσουμε το δικαίωμα στη νέα γενιά να ελπίζει για ένα καλύτερο μέλλον.
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου