Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθη «μαϊμού» ασφαλιστής που δρούσε σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη



Με ασφαλιστικά συμβόλαια -«μαϊμού» με ιδιαίτερα ελκυστικά επιτόκια, αλλά και ασφάλειες αυτοκινήτων ή ζωής εξαπατούσε ένας 45χρονος ανυποψίαστους πολίτες στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, απέσπασε από τα θύματά του 83.267 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει άλλες 200.800 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση», «πλαστογραφία», «ψευδή ανωμοτί κατάθεση» και «στέρηση άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος ασφαλιστικού πράκτορα». Ο 45χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης...

...στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ανάληψης δήλωσε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας συγγενικού του προσώπου.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 45χρονος προσποιούνταν το διευθυντή του γραφείου Βορείου Ελλάδος γνωστής ασφαλιστικής εταιρίας, ενώ με βάση τις καταγγελίες που έγιναν στις διωκτικές αρχές φέρεται να δρούσε το διάστημα Δεκεμβρίου 2011 – Αυγούστου 2012 εξαπατώντας συνολικά δεκατρία άτομα. Μάλιστα, όπως προέκυψε, ο ίδιος και κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί, κατηγορηθεί και καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα. Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί, ο 45χρονος συνήθως κατάρτιζε πλαστά επενδυτικά ασφαλιστικά συμβόλαια με υψηλά επιτόκια και παρακρατούσε ο ίδιος τα χρήματα που του έδιναν οι «πελάτες» του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η απάτη αφορούσε ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής ή αυτοκινήτων.
Οπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛΑΣ, ο 45χρονος για να αποδεικνύει τη φερεγγυότητα του παρουσίαζε στα θύματά του ένα πλαστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιαίτερα μεγάλης χρηματικής αξίας, ανύπαρκτου προσώπου. Ο ίδιος, όπως τονίζει αξιωματικός της Ασφάλειας, ήταν πάντα καλοντυμένος και είχε ευφράδεια λόγου, ενώ προκειμένου να πείσει τους πελάτες του συνήθιζε ακόμη και να τους «βγάζει» για φαγητό σε καλά εστιατόρια της πόλης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων που διατηρούσε στην περιοχή της Καλαμαριάς, βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

Πηγή  agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου