Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μέγας Αλέξανδρος στο τελικό της Α1 στο χάντμπολ

Τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς παρά την ήττα της στην ρεβάνς με 23-20 από την Νέα Ιωνία, η διαφορά των τεσσάρων τερμάτων που είχε από την πρώτη αναμέτρηση της χάρισε την συμμετοχή της στον τελικό του πρωταθλήματος με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ορμή Πάτρας.

Σε κάποιο σημείο μάλιστα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα των Γιαννιτσών βρέθηκε να χάνει και με 7 τέρματα, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο...

... χάρη στο ψυχικό σθένος των κοριτσιών του Κύρου Σαράφη κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να πάρουν την μεγάλη πρόκριση στον τελικό. Τεράστια η συμβολή και της Μαρίας Παπαδοπούλου καθώς με δικό της γκολ 10 δευτερόλεπτα πριν την λήξη της αναμέτρησης διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Η αναμέτρηση
 Η ρεβάνς σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στα Γιαννιτσά απεδείχθητε πιο κλειστή καθώς γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι επικεντρώθηκαν περισσότερο στην άμυνα κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα με αρκετά λάθη στην επίθεση και για τις δύο ομάδες. Η λήξη του πρώτο δεκαλέπτου θα βρει τις δύο ομάδες μαζί στο σκορ με τους γηπεδούχους στην συνέχεια να παίρνουν το προβάδισμα αλλά και τον Μέγα να ακολουθεί από κοντά μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου.

2ο ημίχρονο
Στην επανάληψη η Νέα Ιωνία θα μπει αρκετά δυνατά και με ένα 5-3 στο 4ο δεκάλεπτο θα φτάσει να καλύπτει την διαφορά της πρώτης αναμέτρησης. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ανεβάζοντας την διαφορά ακόμα και στα 7 τέρματα 21-14,  14 λεπτά πριν την λήξη. Ωστόσο η συνέχεια ανήκει αποκλειστικά στα κορίτσια του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς κάνοντας το come back σε ένα από τα καλύτερα δεκάλεπτα τις φετινής τους πορείας τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και μάλιστα μέσα σε μία από τις ισχυρότερες έδρες του πρωταθλήματος, έχοντας απέναντι μία φιλόδοξη ομάδα όπως αυτή της Νέας Ιωνίας, κατάφεραν να εγκλωβίσουν τα επιθετικά της ατού και με ένα επιμέρους 1-4 σκορ διαμόρφωσαν το τελικό 23-20 υποχρεώνοντας την έτσι στην πιο “γλυκιά” ήττα της ιστορίας της.

Τα πανηγύρια
Το σφύριγμα της λήξης θα βρει παίχτριες και τεχνική ηγεσία ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν στο κέντρο του γηπέδου την ιστορική πρόκριση στον τελικό του φετινού πρωταθλήματος στον οποίο θα αντιμετωπίσουν την μόνιμα πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια Ορμή Πάτρας.

Μόνο Ελληνίδες
Η πρόκριση της ομάδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον τελικό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε μία ξένη στην σύνθεσή της και η οποία στηρίζετε κυρίως σε παίχτριες που προέρχονται από τα δικά της τμήματα υποδομής και τα οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν στο ενεργητικό τους τεράστιες εμπειρίες με πάρα πολλές επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο.

3η συμμετοχή σε τελικό
Αυτή θα είναι η 3η συμμετοχή της ομάδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε τελικό πρωταθλήματος καθώς είχε φτάσει τόσο το 1984 όπου και ηττήθηκε από τον Άρη Νίκαιας, όσο και 2 χρόνια αργότερα το 1986 όπου και πάλι έφτασε στον τελικό χάνοντας τον τίτλο αυτή την φορά από τον Αθηναϊκό.
Λέτε να είναι η 3η και φαρμακερή; Όσο δύσκολο και αν φαντάζει κάτι τέτοιο απέναντι σε μία ομάδα όπως η Ορμή, ποτέ δεν ξέρει κανείς. Όπως και να έχει, τα κορίτσια ήδη κατόρθωσαν να γράψουν ιστορία φτάνοντας μέχρι εδώ και από όλους εμάς, τους συντελεστές του "Πέλλα Δώθε", να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον τελικό.

Ο αθλητικός τύπος για την πρόκριση στον τελικό
Διαβάστε εδώ τι έγραψαν τα περισσότερα αθλητικά ειδησεογραφικά site της χώρας για την μεγάλη πρόκριση της ομάδας του Μέγα.

Δηλώσεις προπονητών
Κύρος Σαράφης (Μέγας Αλέξανδρος)
 «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια. Είμαι πολύ χαρούμενος. Είχαμε μεγάλη πίεση και άγχος. Πιστεύαμε πως θα παλέψουμε την πρόκριση. Κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο η Νέα Ιωνία ξέφυγε με πολλά γκολ, αλλά εμείς ρισκάραμε και η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς»
Ο συνεργάτης της Σοφίας Ναϊσίδου, Βαγγέλης Μαντζόπουλος σχολίασε: «Στο πιο κρίσιμο σημείο μας δόθηκε η ευκαιρία να καθαρίσουμε το ματς, ωστόσο δεν καταφέραμε».

Τα δεκάλεπτα:
3-3, 7-5, 11-9 (ημ.), 16-12, 22-16, 23-20 τελικό

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Μαυρογιώργη Δ., Μαυρογιώργη Ζ., Μαυρογιώργη Ν. 1, Λαφάρα, Παπανικολάου 6, Μίλκοβιτς 2, Μασμανίδου 4, Σλιάκοβα 3, Κοτσαμποικίδου, Βοίτοβιτς Α. Μακρή, Τσακάλου 3, Χρύση 4, Κοντοστεργίου.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κύρος Σαράφης): Παρασκευαίδου, Παπαδοπούλου Α., Τσιτσούκη, Ιωαννίδου 2, Μπατζαρακούδη 4, Χατζηπαρασίδου 3, Αναστασίου 6, Παπαδοπούλου Μ. 4, Γεωργιάδου, Παπαδοπούλου Ι. 1, Τρελλοπούλου 1.

Διαιτητές: Συρεπίσιος- Μερτινιάν, δίλεπτα: 1-3, Πέναλτι: 1/3-0/0.

3 σχόλια:

  1. Μπράβο σε όλα τα κορίτσια του Μέγα, μας έκαναν υπερήφανες και σαν γυναίκες και σαν Γιαννιτσιώτες. Καλή επιτυχία στον τελικό κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kalh epitixeia koritsia. Sygxarhthria poy ftasate ws edw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σε ολόκληρη την ομάδα. Καλή επιτυχεία στον τελικό, θα είμαστε όλοι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή