Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Παλικαρίσια ισοπαλία 2-2 της Αναγέννησης με τον Πανθρακικό

Σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στα εντός έδρας παιχνίδια της, και ενώ χρειάστηκε να ανατρέψει πρώτα το 0-2 εις βάρος της σκορ του πρώτου ημιχρόνου, η Αναγέννηση Γιαννιτσών κατάφερε να πάρει έναν υπέρ πολύτιμο βαθμό στην πρεμιέρα της 16ης αγωνιστικής της Football Leaguea, απέναντι σε μία έμπειρη και με στόχο την άνοδο ομάδα όπως αυτή του Πανθρακικού.

Το παιχνίδι όπως μαρτυρά άλλωστε και το σκορ ήταν μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες με του φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και πετυχαίνοντας δύο γκολ, ένα με τον Βαγγελόπουλο με κεφαλιά από στημένη φάση στο 24ο λεπτό...

...και ένα 5 λεπτά αργότερα στο 29’ με πλάγιο σουτ του Μίνγκα. Έτσι η ομάδα της Θράκης θα πάει στα αποδυτήρια έχοντας δημιουργήσει, και βάση της δυναμικής των δύο ομάδων, όλες τις προϋποθέσεις για μία άνετη επικράτηση.

Ωστόσο όμως, η ομάδα της Αναγέννησης δεν φάνηκε να έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη και παρά τα όποια αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες αλλά και την άσχημη ψυχολογία από το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, θα βρει την ψυχική διάθεση να βγει μπροστά και με δύο πανέμορφα γκολ, το πρώτο με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Κυζιρίδη στο 55’ και το δεύτερο με σουτ του Τζεβελέκη στο 82’ μέσα από την μικρή περιοχή, ο οποίος μάλιστα είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας και την πρώτη του επαφή κυριολεχτικά με την μπάλα, θα ισοφαρίσει για την ομάδα της Αναγέννησης σε 2-2.  Ο Πανθρακικός θα χάσει τεράστια ευκαιρία να περάσει και πάλι μπροστά στο σκορ καθώς ο Χλωρός θα αστοχήσει σε πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του όταν ο Τέλλος προσπάθησε να διώξει την μπάλα με το χέρι μετά από σέντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή.
 Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι σημαντικό ρόλο στην αντεπίθεση της Αναγέννησης στο δεύτερο ημίχρονο, εκτός από την προσπάθεια των παιχτών της, έπαιξε και η αποχώρηση λόγω τραυματισμού ενός από τους κορυφαίους της αναμέτρησης για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, του Μπαλού ο οποίος έδινε πολλές μάχες μέχρι εκείνη την ώρα στο χώρο του κέντρου. Όπως αποχώρηση όμως και για τον ίδιο λόγο είχαμε από πλευράς Αναγέννησης, του Γιώνδη, οπότε και θα μπορούσε να πει κανείς ότι σε αυτόν τον τομέα υπήρξε κάποια ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή θα βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες, με τους παίχτες του Πανθρακικού πεσμένους στο τερέν να μην μπορούν να πιστέψουν πως κλώτσησαν 2 βαθμούς που θα τους οδηγούσε έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από την άλλη, ανήκουν συγχαρητήρια στους παίχτες της Αναγέννησης οι οποίοι όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ασχέτως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά, έδειξαν να μην το βάζουν κάτω και επέστεψαν στο δεύτερο ημίχρονο τιμωρώντας με αυτόν τον τρόπο μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος όπως αυτή του Πανθρακικού, ο οποίος πίστεψε πως το 0-2 ήταν αρκετό για να τους χαρίσει την νίκη.

Με τον βαθμό αυτόν της ισοπαλίας η Αναγέννηση σκαρφαλώνει μόνη της στην 5η θέση με 23 βαθμούς έχοντας βέβαια και έναν αγώνα περισσότερο έναντι τον υπολοίπων ομάδων.

Φάσεις και γκολ των δύο ομάδων:
10’     Πρώτη ευκαιρία για τον Πανθρακικό με τον Κοντογουλίδη να πιάνει σουτ πάνω στην κίνηση αλλά η μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
23’    ΓΚΟΛ για τον Πανθρακικό. Ο Πανθρακικός θα ανοίξει το σκορ με τον Βαγγελόπουλο μετά από στημένη φάση να πηδάει πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά να κάνει το 0-1
29’    ΓΚΟΛ για τον Πανθρακικό. Οι φιλοξενούμενοι θα διπλασιάσουν τα τέρματά τους καθώς ο Μίνγκας από πλάγια θα νικήσει τον Κουτσόπουλο με όμορφο πλασέ γράφοντας το 0-2.
46’    Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Αναγέννηση θα χάσει μοναδική ευκαιρία με τον Στεφανίδη να μειώσει το σκορ όταν ο τελευταίος σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα μόλις άουτ.
55’    ΓΚΟΛ με την Αναγέννηση να μειώνει σε 1-2 με τον Κυζιρίδη να πιάνει ένα πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να πιάνει ψηλοκρεμαστή τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κουτσόπουλου.
67’-68’    Δύο σουτ του Πανθρακικού όχι ικανά να ανησυχήσουν τον Αποστόλου θα είναι οι μοναδικές φάσεις στο επόμενο τέταρτο.
82’    ΓΚΟΛ για την Αναγέννηση και 2-2. Ο Τζεβελέκης ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή του Μπαξεβάνου ένα λεπτό νωρίτερα, θα πιάσει κοντινό σουτ μετά από δύσκολη απόκρουση του Κουτσόπουλου σε δυνατό σουτ Στεφανίδη και θα ισοφαρίσει για λογαριασμό των γηπεδούχων.
88’    Ο Πανθρακικός θα κερδίσει πέναλτι μετά από αψυχολόγητη ενέργεια του Τέλλου να προσπαθήσει να διώξει την μπάλα από την περιοχή με τον χέρι και ενώ φάνηκε να ελέγχει την φάση. Ο παίχτης της Αναγέννησης θα αντικρίσει και την δεύτερη κίτρινη και θα αποβληθεί από τον αγώνα αφήνοντας με 10 παίχτες την ομάδα του.
89’    Το πέναλτι θα το εκτελέσει ο Χλωρός, θα αστοχήσει όμως καθώς η μπάλα αρχικά θα βρει τον Αποστόλου ο οποίος έπεσε στην σωστή γωνία και στην συνέχεια θα βρει το δεξί κάθετο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσεις οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν την μπάλα και θα στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο όμως το γκολ θα ακυρωθεί καθώς ο σκόρερ θα βρεθεί σε θέση οφ-σαιτ.
90’    Τρία λεπτά των καθυστερήσεων με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία και το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 2-2 με την Αναγέννηση να παίρνει έναν υπέρ πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αναγέννηση Γιαννιτσών: Αποστόλου, Αποστολίδης, Τέλλος, Σπαθάρας, Τσικνίδης, Σερέτης, Ντατίδης, Τσεβελέκης, Καρπούζης, Στεφανίδης, Κυζιρίδης, Μπαξεβάνος, Στεργίδης, Γιόνδης
Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Στάθης, Σαρακατσάνος, Βαγγελόπουλος, Χρήστου, Μακρυδημήτρης, Λιαπάκης, Χλώρος, Πόνσε, Μπαϊκαρά, Κοντογουλίδης, Μπαλού, Μίνγκας.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Γιάννης Μουρτζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου