Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Στο κυνήγι του βουλευτή - "φαντομά" με το 1 εκ. ευρώ

Στη Βουλή οδεύουν τα ονόματα των πολιτικών προσώπων και συγγενών τους που έχουν εμβάσει στο εξωτερικό εντός του 2011 ποσά άνω των 100.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπ. Οικονομικών. Τα ανωτέρω πρόσωπα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και ως τότε δεν θα υπάρξει δημοσιοποίηση ονομάτων. Στο μεταξύ εντείνονται οι πιέσεις προς τον βουλευτή - "φαντομά" με το ένα εκ. ευρώ, να φανερωθεί.

Σημειώνεται ότι καθώς μεσολαβεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική πρόοδος πριν την ερχόμενη Τρίτη...


Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι τα ονόματα θα δοθούν στο πρόεδρο της Βουλής και στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες των βουλευτών. Πρόσθεσε ότι αρκετοί βουλευτές έχουν εμπορικές συναλλαγές στο εξωτερικό ή εμβάζουν χρήματα για λόγους υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να βγαίνουν γρήγορα συμπεράσματα.

Τα στοιχεία έρχονται στη Βουλή μετά από αίτημα του κ. Πετσάλνικου ο οποίος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έλαβε τη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδη, πως δεν προκύπτει παρανομία στον τρόπο απόκτησης του ποσού ή της συναλλαγής.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Ευ. Αργύρης, μιλώντας στο δελτίο της ΝΕΤ. Πρόσθεσε πάντως ότι δικές του πληροφορίες αναφέρουν πως η συναλλαγή του βουλευτή - "φαντομά" έγινε μέσω χρηματιστηριακής εταιρείας, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως παρουσιαστεί κώλυμα με τη δημοσιοποίηση του ονόματος.

Πάντως καθώς έχει ξεσπάσει σάλος, το ΣΔΟΕ διενεργεί έρευνα για την υπόθεση.

Πολιτικές αντιδράσεις
Την παραίτηση του βουλευτή ζητεί η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη, ο οποίος ανέφερε ότι "από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος".

"Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να παίζει το παιχνίδι «Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος» 3-4 μέρες τώρα" ανέφερε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι "αυτά που είπε ο υπουργός έπρεπε να είχαν γίνει χθες όχι μόνο για τον έναν ή για τους τριακόσιους, αλλά για τους πολλούς" και κατέληξε ότι κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσει η συμφωνία με την Ελβετία.

Να δοθούν άμεσα τα ονόματα των βουλευτών που έβγαλαν στο εξωτερικό χρήματα ζήτησε η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία πρότεινε να αναρτηθούν μόνιμα στο Ίντερνετ τα "πόθεν έσχες" όλων των πολιτικών.

Πηγή  nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου