Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κεντρική Μακεδονία: Σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας πέντε μηνών, 9.500 άνεργοι

ΓΙΑ πέντε μήνες θα απασχοληθούν σε οκτώ φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας 9.500 χιλιάδες άνεργοι, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχει προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ για την περιοχή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα και στη συνέχεια, εφόσον οι φορείς λάβουν τη σχετική έγκριση από το ΑΣΕΠ, θα προχωρήσουν στην προκήρυξη των θέσεων. Οι άνεργοι που θα επιλεγούν ανάμεσα στους δικαιούχους...

...θα εξασφαλίσουν απασχόληση πέντε μηνών με μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ.

Η εν λόγω δράση αφορά μακροχρόνια ανέργους, βραχυπρόθεσμα ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και νέους μέχρι 30 ετών. Αναμένεται, εξάλλου, να δώσει μια «ανάσα» απασχόλησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που σημειώνει υψηλά ποσοστά ανεργίας. Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2011 ο δείκτης της ανεργίας ήταν 19,1% έναντι 13,5% του αντίστοιχου τριμήνου του 2010.

Τα ανωτέρω ανέφερε η γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, 'Αννα Δελαπόρτα, μιλώντας σε ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τα προγράμματα απασχόλησης που προωθούνται. Ειδικά για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 188 εκατ. ευρώ, επισήμανε ότι από αυτό θα επωφεληθούν 57.400 άνεργοι σε όλη τη χώρα. Ήδη οι πρώτοι άνεργοι ξεκίνησαν να εντάσσονται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Δύο ακόμη προγράμματα που προωθεί το υπουργείο, σε συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές κάθε περιφέρειας, είναι τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) και τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ). Μέσω αυτών, αναπτυξιακές συμπράξεις που θα δημιουργηθούν από δήμους, αναπτυξιακές εταιρίες, δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και συνδικαλιστικές οργανώσεις, θα αναζητήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα ευκαιρίες και δυνατότητες απασχόλησης για ανέργους σε κάθε περιφέρεια.

Πηγή  express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου