Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ολα έτοιμα για τον 7ο μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος»

Μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/2) ο 7ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος».

Αγώνας που έχει αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό τη Θεσσαλονίκη, «γεννήθηκε» επίσημα το 2006 και διοργανώνεται την εαρινή περίοδο δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα.
Φέτος θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου.

Διοργανωτές είναι ο ΜΕΑΣ Τρίτων με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης...

...τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ενώ για πρώτη φορά φέτος υπάρχει και η αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ.

«Κάθε χρόνο θέλουμε και προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι.
Παρουσιάζουμε σήμερα τον αγώνα, 42 μέρες πριν την τέλεσή του, όσα δηλαδή είναι και τα χιλιόμετρά του», δήλωσε ο Δρόσος Χριστόπουλος, γενικός διευθυντής του μαραθωνίου.

Συνέχισε μιλώντας αναλυτικά για το αγωνιστικό πρόγραμμα: «Τέσσερα είναι τα αγωνίσματα, ο μαραθώνιος, τα 10 χλμ. που αρχίζουν από το γήπεδο των Αμπελοκήπων, τα 5 χλμ. και τα 1000 μέτρα των μαθητών δημοτικών σχολείων.

Μέσα από το τελευταίο περνάνε τα μηνύματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης.
Φέτος για πρώτη φορά τα 10 χλμ. και 5 χλμ. γίνονται πιο αργά, ώστε η γιορτή να παραταθεί.» Χαιρετισμό, με επιστολή του, απηύθυνε για την εκδήλωση ο επίτιμος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του μαραθωνίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα:
1. Μαραθώνιος Δρόμος Ωρα εκκίνησης: 8.30 π.μ. Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Δήμου Πέλλας μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μέγα Αλέξανδρου Τερματισμός: Πλατεία Λευκού Πύργου, παραλία Θεσσαλονίκης

2. Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ωρα εκκίνησης: 12 μ. Αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης Τερματισμός: Πλατεία Λευκού Πύργου, παραλία Θεσσαλονίκης

3. Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ωρα εκκίνησης: 12.30 μ.μ. Αφετηρία: Πλατεία Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης Τερματισμός: Πλατεία Λευκού Πύργου, παραλία Θεσσαλονίκης

4. Αγώνας Δρόμου 1000 μ. μαθητών δημοτικών σχολείων και κοινωνικής προσφοράς Ωρα εκκίνησης: 10.15 π.μ. Αφετηρία: Επί της παραλιακής στο ύψος της Αριστοτέλους Τερματισμός: Πλατεία Λευκού Πύργου, παραλία Θεσσαλονίκης Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν ως τις 23 Μαρτίου.

Πηγή  sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου