Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Έκκληση να αδειάσει το Ραδιομέγαρο απηύθυνε ο Παντελής Καψής



Την προειδοποίηση ότι εάν δεν αδειάσει το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ η οποία ξεκινά στις αρχές του προσεχούς έτους, απηύθυνε από του βήματος της Βουλής ο υφυπουργός αρμόδιος για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αν δεν επανέλθει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, πολύ σύντομα δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ».

Παράλληλα, ο κ. Καψής είπε ότι για τις καθυστερήσεις στην σύσταση του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ και για τις ανεπάρκειες της ΔΤ παίζει ρόλο η αδυναμία πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, ενώ έκανε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα προκηρυχθούν οι μόνιμες θέσεις εργασίας (ΝΕΡΙΤ), υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στον διαγωνισμό θα είναι αξιοκρατική και με πολλές δικλίδες ασφάλειας.

Μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΣΠΕΡΤ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ζήτημα του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ, «από το οποίο είχε αφαιρεθεί παρανόμως το 25% για την ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με συνέπεια την τεράστια οικονομική ζημία της ΕΡΤ ( 75 εκατ. ευρώ μόνο το 2012)», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Με τη μηνυτήρια αναφορά, η Ομοσπονδία ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες επί παντός υπευθύνου για το θέμα και γενικότερα για τη λειτουργία και την εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με επανειλημμένες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου