Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο Σαμαράς καρατόμησε τον καλό του φίλο Μπαλτάκο.


Ούτε να δει τον Μπαλτάκο δεν θέλησε ο πρωθυπουργός ο οποίος του διαμήνυσε να παραιτηθεί άμεσα μετά την δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο με την συνομιλία του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.Στο Μαξίμου ξεχειλίζει η οργή κατά του πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου για τον οποίο θεωρούν ότι εξέθεσε την κυβέρνηση και μάλιστα σε μία στιγμή όπου όλα πήγαιναν «δεξιά» μετά και τις διθυραμβικές δηλώσεις των Ευρωπαίων υπουργών και αξιωματούχων για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στην τομέα της
οικονομίας.
Λίγο μετά τον σάλο που ξέσπασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του:
«Δεν γνωρίζω το θέμα αλλά αν έτσι είναι ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση».
Συνεργάτες μάλιστα του πρωθυπουργού έλεγαν ότι:
-Δεν είχε καμία δουλειά ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου να συνομιλεί στο γραφείο του με υπό δίωξη στελέχη της Χρυσής Αυγής.
-Τόνιζαν πως ο κ. Μπαλτάκος κάποια στιγμή αυτονομήθηκε και έκανε προσωπική πολιτική εν αγνοία και σε βάρος του πρωθυπουργού που τον εμπιστεύθηκε.
-Επισήμαιναν τέλος ότι η ουσία της υπόθεσης, η σύλληψη και η παραπομπή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες είναι δεμένη και δεν αλλάζει από τις απόψεις του κ. Κασιδιάρη και του κ. Μπαλτάκου -είτε ισχύει ότι τις εξέφρασε κατόπιν πίεσης είτε συμπεριφερόταν σαν πολιτικός υπερασπιστής τους. Το βίντεο άλλωστε όπως πρόσθεταν τραβήχτηκε τον Οκτώβριο, έκτοτε ο φάκελος εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής εμπλουτίστηκε και στοιχειοθετήθηκε περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου