Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Βρετανός, λιβυκής καταγωγής ο δράστης της επίθεσης στο Μάντσεστερ. Φόβοι για νέο χτύπημα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι το επίπεδο συναγερμού στη χώρα ανεβαίνει στο μέγιστο επίπεδο, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα άμεσης εκδήλωσης νέας τρομοκρατικής επίθεσης, μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ.

Η Μέι δήλωσε σε τηλεοπτικό της διάγγελμα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να υπάρχει ένας ευρύτερος κύκλος προσώπων που να συνδέονται με τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ. 


Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ανεξάρτητη επιτροπή που προσδιορίζει το επίπεδο συναγερμού, κρίνει, βάσει της εξέλιξης των ερευνών, ότι ο συναγερμός πρέπει να αυξηθεί στο «κρίσιμο» επίπεδο, από «πολύ σοβαρό».

«Αυτό σημαίνει ότι το συμπέρασμά τους είναι πως μία νέα επίθεση όχι μόνο παραμένει πολύ πιθανή, αλλά ίσως είναι άμεσα επικείμενη» δήλωσε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε επίσης ότι μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσουν την ενίσχυση της ασφάλειας σε τοποθεσίες-κλειδιά και στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε δημόσια εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις.


Βρετανός, λιβυκής καταγωγής ο δράστης της επίθεσης στο Μάντσεστερ 


Ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ της Βρετανίας αναγνωρίστηκε και ονομάζεται Σαλμάν Αμπέντι, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Δύο από τους αξιωματούχους αυτούς, που ήταν σε επαφή με τις βρετανικές αρχές, είπαν ότι ο φερόμενος ως βομβιστής ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από το Λονδίνο με τρένο.

Το όνομά του ήταν Σαλμάν Αμπέντι ή Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Μαιλ o Αμπέντι ήταν 23 ετών. Είχε γεννηθεί στη Βρετανία αλλά ήταν λιβυκής καταγωγής. Γείτονές του που μίλησαν στην εφημερίδα ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα συμπεριφερόταν παράξενα.


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου