Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πως και ποιος έσωσε τον Στάμκο από τον βραχνά Βαμβίνη.



Ένας διορισμός ,έλεγαν οι παλιότεροι, μπορεί να αποδειχτεί σκέτος «σωσμός»! Σωτηρία δηλαδή, αφού ο διορισμός δεν καταπραΰνει τον καημό  του άνεργου διορισθέντα αλλά απαλλάσσει και εκείνους που είχαν δώσει στον συγκεκριμένο επωφελούμενο ,υποσχέσεις για διορισμούς για άλλες…. θέσεις. Για να γίνουμε σαφείς, μιλάμε για τον διορισμό του τέως Δημάρχου Πέλλας κ.Στυλιανού Βαμβίνη στο Νοσοκομείο Γουμένισσας.
  Για την μάζα των «αδαών» ψηφοφόρων, η συγκεκριμένη τοποθέτηση υπήρξε ακόμη μια απόδειξη για τον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων σε  σχέση με τη δημόσια διοίκηση. Τι είχες Γιάννη …τι είχα πάντα, δηλαδή. Κόντρα σε κάθε έννοια αξιοκρατίας, επαγγελματίες κρατικοδίαιτοι τοποθετούνται σε θέσεις  γιατί απλούστατα δεν είναι ικανοί για.....



τίποτε άλλο. Αλλά αυτό είναι μια  άλλη θλιβερή ιστορία ,που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.

Στο θέμα μας τώρα. Για τους καλούς γνώστες των εσωκομματικών ,η  επαγγελματική αποκατάσταση του τέως Δημάρχου κ. Στέλιου Βαμβίνη ,δεν ήταν σωτήρια μόνο για τον ίδιο αλλά λειτούργησε εξίσου σωτήρια -με πολιτικούς όρους βέβαια- και για τον κ.Στάμκο. Ο Δήμαρχος Πέλλας μετά από αυτό, απαλλάσσεται οριστικά από την επίπονη προεκλογική του δέσμευση, να διορίσει τον κ.Βαμβίνη στην περίοπτη και υψηλά αμειβόμενη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Δήμο μας!Όπως γίνεται αντιληπτό σε όλους, ο τέως Δήμαρχος δεν μπορεί να κατέχει και τις δύο έμμισθες θέσεις(πράγμα που διόλου απίθανον βέβαια να επιθυμούσε) και κατά συνένεπεια θα μετριάσει την γκρίνια του σε βάρος του νυν για αθέτηση υπεσχημένων.
Για την ιστορία,εκείνος που απάλλαξε το κ.Στάμκο από τον βραχνά Βαμβίνη είναι ο βουλευτής της ΝΔ κ.Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος χρεώνεται αποκλειστικά την επιτυχία διορισμού του τέως στη θέση του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Γουμένισσας. Έτσι, το μοναδικό επιτυχές  έως τώρα «ρουσφέτι» του κ.Σταμενίτη, αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο για τους πολιτικούς σχεδιασμούς του κ.Στάμκου, ο οποίος απαλλαγμένος από υποσχέσεις του παρελθόντος, έχει πια την ευχέρεια να «διαπραγματευτεί» τη θέση του Γενικού στο Δήμο με άλλα πρόσωπα. Από την άλλη η «τακτοποίηση» Βαμβίνη λειτουργεί πυροσβεστικά και για τους εναπομείναντες παρατρεχάμενούς του, που εδώ και καιρό έπνεαν τα μένεα για το πρόσωπο του κ.Στάμκου.
 Έτσι κάπως άρχισαν να εξαργυρώνονται προεκλογικές επιταγές μεταξύ Σταμενίτη και Στάμκου, αφού όσοι παρακολουθούν και αναλύουν από κοντά τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του πλειοψηφόντος συνδυασμού, κάνουν λόγο για διαρκή και φλογερή πολιτική συνεργασία μεταξύ των δύο αιρετών αρχόντων μας.Μάλιστα υπογραμμίζουν με έμφαση πως αν θέλει να διαπιστώσει κανείς τον «έρωτα» Σταμενίτη – Στάμκου,δεν έχει παρά να διαβάσει τα ονόματα των Αντιδημάρχων και των Προέδρων Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Ενδοσκόπος ΠΕ

14 σχόλια:

  1. pali voeutike aytos??alla paidia anerga me ptixia den ypirxan?kai ustera mou lete giati anevenei h xrisi aygi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΣΕΙΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ;ΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΛΕΩ ΓΩ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρέας Π-ετών 34, Τελειόφοιτος ΑΠΘ- Άνεργος31 Ιανουαρίου 2013 στις 9:24 μ.μ.

      Στυλιανός Βαμβίνης
      Έως 1998 (;)
      1999 έως 2006 Δήμαρχος Γιαννιτσών
      2006 έως 2007 (;)
      2007 έως 2009 Υποδιοικητής Νοσ. Παπανικολάου
      2009 έως 2013 (;)
      2013 έως Αναπληρωτής Διοικητής Νοσ. Γουμένισσας

      Τι-δεν-καταλαβαίνεις;;;

      Διαγραφή
    2. Πως φαίνετε ρε φίλε ότι εκτός από άνεργος είσαι και μικρός. Ο εν λόγο κύριος έχει διατελέσει και την 3ετία 1990-1993 διορισμένος ειδικός σύμβουλος του τότε Νομάρχη Πέλλας. Του βολέματος το κάγκελο δηλαδή.

      Διαγραφή
  3. ... έπνεαν τα μένεα! Αλλά λανθάσουσα γλώσσα λέει την αλήθεια! Πράγματι πνέουν τα λοίσθια οι άλλοτε κραταιοί παρατρεχάμενοι. Το μόνο κακό είναι ότι τους διαδέχθηκαν το ίδιο κακά αντίγραφα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο για την εσφαλμένη έκφραση της συντάκτριας.Ζητήσαμε την άδειά της και διορθώσαμε το κείμενο.Ευχαριστούμε για την επισήμανσή σας.

      Διαγραφή
  4. Μαλλον δε τα ξερετε καλα τα πραγματα.Ο βαμβινης δε προκειται να στηριξει σταμκο.Τα εξαπτερυγα του (καμτσης,λακης ο αλητησ,αλεξιου,μιγγασ ολος ο αφρος δηλαδη) πηγαν κατα καστεριδη μερια.Ο σταμενιτης ελεγχει ολο το δημο αλλα δεν ελεγχει το βαμβινη.Γραμματιο ξεπληρωσε και τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θεωρεις οτι αυτα που σχολιαζεις κωστα θα γινουνε πραξη,στις ερχομενες εκλογες εισαι πολυ γελασμενος.ηδου η ροδος ηδου και το πηδημα...και αν δεν ξερεις δεν θα χρεωνεις κοσμο και προσωπα..για το δικο σου συμφερον...και εσυ που ξερεις στιν τελικη τι εχει γινει αναμεσα σε σταμκο και βαμβινη...κωστακη...η λασπολογια τελος....διοτη πρωτα βουταμε την γλωσσα στο μυαλο και μετα μηλαμε...συμφεροντολογε..!!

      Διαγραφή
  5. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ "ΚΩΣΤΑΣ Σ. - 31 Ιανουαρίου 2013 - 8:21 μ.μ." ΔΕ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΒΑΜΒΙΝΗ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ. Ο ΒΑΜΒΙΝΗΣ ΔΕ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ. ΤΕΛΟΣ, ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ ; ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΒΑΜΒΙΝΗΣ ΕΝΑΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ (ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΕΑΔΗ, ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΝ ΒΑΜΒΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΧΥΤΑ; ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ο Σταμενίτης με τις χαζομάρες που κάνει στο τέλος θα παθει μεγάλη ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΔΟΣΚΟΠΕ,ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΠΡΩΤΟΝ:ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ,Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΒΑΜΒΙΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΠΑΓΙΟΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΗ(ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ).
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ:ΩΣ ΓΝΗΣΙΟ ΓΑΙΔ...Ι ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ,ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΑ 500 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.(ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ).
    ΤΡΙΤΟΝ:Ο ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΜΒΙΝΗ ΣΤΗ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ,ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ(ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ 100%,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΧΑΜΟΥΖΑ ΑΠ ΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ)ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΑ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ ΣΤΡΙΨΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ;,ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ...
    ΥΓ.Ο ΒΑΜΒΙΝΗΣ ΘΑ ΣΤΙΡΗΞΕΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ.ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολοι καρι ....λ....ιδες μια συμμορια σαπια ηλικια και αδυναμια...και ας ειναι μερικοι απο αυτους νεοι τα μυαλα τους ειναι πισω .Γεμισαμε αχρηστους παντου αλλα τι να κανουμε εμεις τους βγαλαμε και τους καναμε μαγκες.Ας τους ξεβολεψουμε λοιπον θα το κανουμε η θα πουμε ασε ας το κανει καποιοδς αλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΑΜΚΟ Ο ΚΑΣΤΕΠΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ Κ ΒΡΥΣΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΛΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΞΕ ΒΑΛΕ ΤΟ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΜΑΣΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΥ ΑΣΤΟ ΔΕΝ ΜΠΩΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΣΕΙΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΕ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΒΑΜΒΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή