Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Καταθέτουν και οι 28 υπάλληλοι του γραφείου του Παπακωνσταντίνου



Την κλήση με διαδικασίες-εξπρές των 28 υπαλλήλων που στελέχωναν το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών αποφάσισαν να ζητήσουν χθες τα μέλη της Προανακριτικής, προκειμένου να βρεθεί σε ποιον έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου το αυθεντικό πρώτο CD με τη λίστα Λαγκάρντ για φύλαξη, το οποίο έκτοτε, ως γνωστόν, αγνοείται.
Αφορμή αποτέλεσε η κατάθεση της πρώην διευθύντριας του γραφείου του πρώην υπουργού Χρύσας Χατζή, η οποία σε ερώτηση για το εάν το πήρε εκείνη από τον υπουργό φέρεται να απάντησε αρνητικά, ενώ δήλωσε άγνοια για το ποιος από τους τότε συνεργάτες του υπουργού πήρε το CD...

Τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να ρωτούν μόνο αυτό τα 28 πρόσωπα, προκειμένου να βρεθεί εκείνος που πήρε το επίμαχο CD από τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο και χθες η συνεδρίαση της Προανακριτικής είχε νέες εντάσεις, ακόμα και κάταγμα σε δάχτυλο του χεριού του Β. Καπερνάρου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης έκανε αργά χθες το βράδυ γνωστό πως ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης αναμένεται ίσως και σήμερα να λάβει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών το πόρισμα από την έρευνα που έχει διατάξει η Εισαγγελία επί του αντιγράφου USB, το οποίο είχε στα χέρια του ο Γ. Διώτης.
Για το Παρίσι
Για την υπόθεση της παράδοσης του φακέλου με το αρχικό CD από υπάλληλο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, η κυρία Χατζή επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε εκείνη τον κλειστό φάκελο, δίνοντας στον υπάλληλο ένα άτυπο χαρτί, και τον έδωσε αμέσως στον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Νωρίτερα κατέθεσε στην Επιτροπή ο πρώην πρέσβης στην Ελληνική Πρεσβεία στη Γαλλία, Ηλ. Κλης. Ο μάρτυρας απέδωσε σε μπέρδεμα την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση, ενώ αίσθηση προκάλεσε η προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να διερευνήσουν τις συγγενικές σχέσεις του.
Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι είναι δεύτερος εξάδελφος του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και εξ αγχιστείας συγγενής με τον Μ. Βαρβιτσιώτη. Βουλευτές της συμπολίτευσης, πάντως, έλεγαν πως όλα αυτά αποτελούν προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς απολύτως καμία ουσία.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου