Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Από 200 έως και 300 δολάρια το βαρέλι μπορεί να φτάσει το πετρέλαιο


Τυχόν εξελίξεις στη Σ.Αραβία θα μπορούσαν να φτάσουν την τιμή πετρελαίου έως και τα 300 δολάρια το βαρέλι εκτιμά ο πρώην Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Σεΐχης Ζάκι Γιαμάνι.
Μιλώντας στο Ρόιτερ, ο γνωστός ως «Κύριος Πετρέλαιο», από την εποχή του πετρελαϊκού εμπάργκο του 1973, είπε ότι «αν συμβεί κάτι στη Σαουδική Αραβία, θα πάει στα 200 έως 300 δολάρια.

Οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου ενδέχεται να εκτιναχθούν στα 200 έως 300 δολάρια το βαρέλι, στην περίπτωση σοβαρής πολιτικής αναταραχής στη Σαουδική Αραβία, εκτιμά ο πρώην Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Σεΐχης Ζάκι Γιαμάνι.

Μιλώντας στο Ρόιτερ, ο γνωστός ως «Κύριος Πετρέλαιο», από την εποχή του πετρελαϊκού εμπάργκο του 1973, είπε ότι «αν συμβεί κάτι στη Σαουδική Αραβία, θα πάει στα 200 έως 300 δολάρια. Δεν περιμένω μια τέτοια εξέλιξη προς το παρόν, αλλά ποιος περίμενε αυτά που συνέβησαν στη Τυνησία;»

Ερωτηθείς αν είναι πιθανό να καταφέρουν οι ΗΠΑ να μειώσουν την εξάρτησή τους από το σαουδαραβικό πετρέλαιο είπε ότι «από τη δεκαετία του 1950, οι Αμερικανοί πρόεδροι το λένε αυτό».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε, την προηγούμενη εβδομάδα, μείωση των εισαγωγών πετρελαίου κατά ένα τρίτο, μέσα στη επόμενη δεκαετία.

Πηγή www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου