Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Φωτιά σε εταιρία στη Σίνδο


Η έκρηξη στις εγκαταστάσεις εταιρίας που εμπορεύεται βιομηχανικά και ιατρικά αέρια και η πυρκαγιά που ακολούθησε προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο ατόμων και την αναστάτωση στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 4 χτες το απόγευμα σημειώθηκε έκρηξη στον αύλειο χώρο της εταιρίας στον οποίο ήταν τοποθετημένες παλέτες με φιάλες ασετιλίνης.

Ακολούθησε πυρκαγιά, ενώ εργαζόμενος της εταιρίας υπέστη εγκαύματα στο δεξί χέρι και στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε από ιδιώτη στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου και νοσηλεύεται. Ελαφρά τραυματίστηκε επίσης και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα, ενώ επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης με οκτώ οχήματα και 18 πυροσβέστες. Η φωτιά σβήστηκε άμεσα, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν στο να μη σημειωθούν άλλες εκρήξεις από τις φιάλες ασετιλίνης και να μην κινδυνεύσουν και παρακείμενα εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις.

«Αμεση επέμβαση»

«Προχωρήσαμε στην ψύξη όλων των φιαλών με ασετιλίνη που υπήρχαν στις παλέτες, προκειμένου να αποφύγουμε τις πολλαπλές εκρήξεις. Ο χώρος ήταν γεμάτος με φιάλες ασετιλίνης και στόχος μας ήταν να γίνει η εξαέρωσή τους με την ψύξη, ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος. Η φωτιά σβήστηκε άμεσα, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημίες από θραύσεις υαλοπινάκων, λόγω της έκρηξης σε παρακείμενες εγκαταστάσεις», είπε στον «Α» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Δ. Ζάχος.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ μέχρι αργά το βράδυ χρειάστηκε να παραμείνουν στην περιοχή τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες για κάθε ενδεχόμενο. Για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, καθώς και το ύψος των συνολικών υλικών ζημιών, διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.

Πηγή www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου