Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«Σενάριο επιστημονικής φαντασίας» η αναδιάρθρωση


«Έχουμε εξηγήσει ότι η αναδιάρθρωση όχι απλώς δεν είναι στις στοχεύσεις μας, αλλά είναι ισχυρή πεποίθησή μας ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση θα είναι πολύ βλαπτική και επιζήμια και για την ελληνική οικονομία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Δήλωσε δε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση, την οποία έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών και πως «αυτή είναι μια δημόσια άποψη και δήλωση που μάλιστα γίνεται και με τέτοιο τρόπο που δεν αφήνει και περιθώριο για καμία συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα».

Άφησε παράλληλα, αιχμές για κάποιες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες «αντιλαμβάνονται με τελείως διαφορετικούς όρους την αναδιάρθρωση και βλέπουν το μέλλον του κόμματός τους, αντί το μέλλον της χώρας».

Σχετικά με το αν συζητήθηκε το θέμα αναδιάρθρωσης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σόρος, απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα συζήτησης. Και δεν σημαίνει ότι κάθε συνάντηση του πρωθυπουργού με οποιονδήποτε από τους διεθνείς παράγοντες θα πρέπει να ενοχοποιείται και να ποινικοποιείται».

Υπενθύμισε μάλιστα και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον οικονομολόγο Ν. Ρουμπινί, ο οποίος «και στο παρελθόν είχε εκφράσει απόψεις με τις οποίες είμαστε κάθετα αντίθετοι και αποδείξαμε ότι δεν ευσταθούν».

«Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης»

«Φρένο» στα σενάρια για αναδιάρθρωση έβαλε και ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, τονίζοντας ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

«Δεν βοηθάμε τους πολίτες με καταστροφολογίες, ούτε λέγοντας αβάσιμα πως ''δεν γίνεται τίποτα'', πως δεν θα βγούμε ποτέ από μια δύσκολη κατάσταση, από την οποία πέρασαν και άλλες χώρες στο παρελθόν -και τα κατάφεραν. Θα τα καταφέρουμε και εμείς, γιατί η χώρα μας έχει και δυνατότητες και προοπτική» δήλωσε ο κ. Κουσελάς.

Πηγή www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου