Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αλ. Τσίπρας: «Τα διεθνή κοράκια ακονίζουν τα νύχια τους»

«Έχουν έρθει τα διεθνή κοράκια και ακονίζουν τα νύχια τους. Μυρίστηκαν κρέας και έχουν έρθει εδώ να εκτιμήσουν κατ΄ αρχήν τα ασημικά και αργότερα να ορμήσουν σ΄ αυτά», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Σε συνέντευξή του στην ΕΤ 3 ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το Μνημόνιο είναι αυτό που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει ασυνέχεια στη γραμμική εξέλιξη της εναλλαγής του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στην εξουσία κι εδώ, όπως είπε, είναι σημαντικός ο ρόλος της Αριστεράς.


Από τη Χαλκιδική όπου περιοδεύει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μια αναπόφευκτη προοπτική και υπογράμμισε: «Το ζήτημα είναι να γίνει με όρους που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία και όχι με όρους που θα την εξοντώσουν. Γι� αυτό αγωνιζόμαστε και θεωρούμε ότι κοντοζυγώνει η ώρα που ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, με κορμό την Αριστερά, για να αποτρέψει την κοινωνική καταστροφή, θα είναι αναγκαίος και εφικτός για τη σωτηρία το τόπου και, κυρίως, της πλειοψηφίας της κοινωνίας».

Υπογράμμισε δε πω «είναι έγκλημα να θέλουμε να εκποιήσουμε το δημόσιο πλούτο και να εκχωρήσουμε τα δικαιώματα και το μέλλον των επόμενων γενιών για να πληρώνουμε τις αμαρτίες όλων όσοι κέρδιζαν την περίοδο της ανάπτυξης και θέλουν και τώρα να κερδίζουν ακόμα περισσότερα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου