Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Την κατάργηση των Δημοσιεύσεων Οικονομικών καταστάσεων των Α.Ε. και ΕΠΕ σε Εφημερίδες Πανελλήνιας Κυκλοφορίας ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κατέθεσε πρόταση για την κατάργηση των Δημοσιεύσεων Οικονομικών καταστάσεων των Α.Ε. και ΕΠΕ σε Εφημερίδες Πανελλήνιας Κυκλοφορίας. Στην πρότασή του ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 3190 είναι υποχρεωτική η δημοσίευση των ισολογισμών των Α.Ε και Ε.Π.Ε σε μια οικονομική, μια πολιτική και μια τοπική εφημερίδα. Γνωρίζοντας το μικρό μέγεθος των Α.Ε και Ε.Π.Ε στην περιφέρεια τον χαμηλό κύκλο εργασιών και τον οικογενειακό χαρακτήρα που έχουν αυτές οι επιχειρήσεις πρότεινε να καταργηθεί για τις Α.Ε και Ε.Π.Ε της περιφέρειας, που δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, η υποχρέωση δημοσίευσης σε Εφημερίδες Πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με την έναρξη λειτουργίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής δημοσίευσης των Ισολογισμών των Επιχειρήσεων πρότεινε την ηλεκτρονική δημοσίευση μέσα από το Γ.Ε.ΜΗ και την υποχρέωση έντυπης δημοσίευσης μόνο σε τοπικές εφημερίδες μειώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων μας την κρίσιμη αυτή περίοδο και στηρίζοντας τον επαρχιακό τύπο που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα βιωσιμότητας.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας &
Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ
Ιορδάνης Τσώτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου