Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης


O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος πριν από λίγη ώρα από το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με την καταδικαστική αυτή απόφαση να σημαίνει ότι χάνει τη θέση του Περιφερειάρχη!

Ο Περιφερειάρχης είχε παραπεμφθεί σε δίκη και είχε κριθεί ένοχος πρωτοδίκως το 2009, για μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που παρανομούσε κατ’ επανάληψη.

Το Πενταμελές Εφετείου δέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα και τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος, επιβάλοντας ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή, κάτι που σημαίνει ότι χάνει το αξίωμα του Περιφερειάρχη!

Ψωμιάδης: «Έδρασα καθ’ όλα νόμιμα, δεν είμαι ένοχος»

«Έδρασα καθ όλα νόμιμα. Ο νομάρχης βάζει την τελική υπογραφή και αφού πρώτα το έγγραφο έχει ελεγχθεί και εξεταστεί μέχρι να φτάσει στο γραφείο μου» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης στην απολογία του.

«Δεν έχω νομικές γνώσεις. Έβγαλα μόνο το γυμνάσιο γιατί οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν στο πανεπιστήμιο. Έδρασα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον αρμόδιο αντινομάρχη και τον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας» συμπλήρωσε ο κ. Ψωμιάδης αλλά δεν γλίτωσε τον «βαρύ πέλεκυ» της δικαιοσύνης!

Μετά το τέλος της δίκης, ο κ. Ψωμιάδης συνομίλησε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά χωρίς να γίνει γνωστό τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο ανδρών.

Πηγή www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου