Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Πανηγυρική εκλογή του Φ. Κουβέλη


Με την πανηγυρική εκλογή του Φ. Κουβέλη στη θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς και την εκλογή της Πανελλήνιας Πολιτικής Επιτροπής έληξε χθες το 1ο Συνέδριο του κόμματος.
Με την πανηγυρική εκλογή του Φ. Κουβέλη στη θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς και την εκλογή της Πανελλήνιας Πολιτικής Επιτροπής έληξε χθες το 1ο Συνέδριο του κόμματος. Με ποσοστό 97,31% ο Φώτης Κουβέλης εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα. Για την εκλογή προέδρου ψήφισαν 670 σύνεδροι, με τον Φ. Κουβέλη να λαμβάνει 652 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 18 λευκά.

Οι τριήμερες εργασίες του πρώτου συνεδρίου έκλεισαν το βράδυ του Σαββάτου με την ομιλία του Φώτη Κουβέλη και την έγκριση των θέσεων και των καταστατικών αρχών. Ο κ. Κουβέλης στο κλείσιμο του συνεδρίου επιχείρησε να αποφορτίσει το κλίμα σε ό,τι αφορά τις συμμαχίες του κόμματος -μετά την παρουσία και ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου- λέγοντας ότι «ο διάλογος στον οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, όταν δεν έχει το στοιχείο της αμφίδρομης επικοινωνίας γίνεται απλώς ακρόαση των απόψεων και εντέλει γίνεται πολιτικός μονόλογος, ο οποίος καταστρέφει κάθε δυνατότητα να προκύψει το χρήσιμο, το δημοκρατικό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας και της χώρας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς απάντησε και στις επικρίσεις που δέχθηκε το κόμμα από τα... αριστερά, καθώς επισήμανε ότι γίνεται διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος, καθώς η θέση της ΔΗΜ.ΑΡ. επικεντρώνεται στο να διαμορφωθούν σε πολιτικό επίπεδο οι όροι και οι προϋποθέσεις σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων και φερεγγυότητας προσώπων, για την υλοποίηση της εναλλακτικής προοδευτικής προοπτικής διακυβέρνησης.

Πηγή www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου