Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο


Ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο, την προσεχή Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε σήμερα, Τρίτη 20/9, συναντήσεις στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Συγκεκριμένα, δέχθηκε επίσκεψη από φορείς και προέδρους συλλόγων αυτοκινητιστών, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση  των πολιτών – οδηγών, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις...

...για «να αλλάξουμε όλοι την καθημερινή μας συμπεριφορά», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

Επίσης, είχε συζήτηση με συγκοινωνιολόγους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Πέλλας, για την αντιμετώπιση απλών, καθημερινών προβλημάτων στην κίνηση των αυτοκινήτων εντός των πόλεων, την ασφαλή μετακίνηση των πεζών συμπολιτών μας, των ΑμΕΑ και το σχεδιασμό δράσεων που θα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας δήλωσε σχετικά: « Είχα σήμερα διαδοχικές συσκέψεις με τοπικούς φορείς και επιστήμονες των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας με στόχο τη διερεύνηση βιώσιμων λύσεων για ένα θέμα πολύ ευαίσθητο, όπως είναι αυτό της της ποιότητας ζωής στο αστικό περιβάλλον. Οι συναντήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχω πάρει μέχρι σήμερα στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης. Ζητήματα όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο αστικός σχεδιασμός απαιτούν σχεδιασμό και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι απλές, αλλά συλλογικές δράσεις προς μια κοινή κατεύθυνση μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε τοπικό επίπεδο. Μία φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά, όπως η κίνηση με τα πόδια ή ποδήλατο συμβάλλει στη μείωση του κόστους μετακίνησης, στη βελτίωση της υγείας μας αλλά και στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου