Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Γάλα και ψωμί παρέδωσε η Κανέλλη στο προεδρείο της Βουλής! (φώτο)


Ένα μπουκάλι γάλα και ένα καρβέλι ψωμί  έβγαλε ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΚΚΕ  Λιάνα Καννέλη, αμέσως μετά την ομιλία της Σούλας Μερεντίτη!

Μάλιστα η κ. Κανέλλη θέλησε να «καταθέσει» τα τρόφιμα στα πρακτικά, συναντώντας την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος αντιπροέδρου  Ευάγγελου Αργύρη.  «Να πάρετε το ψωμί… Δεν κατατίθενται αντικείμενα στα πρακτικά…» δήλωσε ο κ. Αργύρης  για να εισπράξει το σχόλιο...

...«σκουπίδια...» από τη βουλευτή του ΚΚΕ.

Η κ. Κανέλλη επέμεινε όμως  και τα παρέδωσε στους πρακτικογράφους!  «Σας έφερα αυτά να τα δείτε γιατί με την εικόνα παίζετε. Άκουσα χθες και υπουργό σας που ήρθε από το εξωτερικό και λέει όχι στα προνόμια, έτσι θα μας σώσει.  Δε σώζεται η πατρίδα με πεθαμένους πολίτες. Θα κρεμαστείτε σε πολιτικό - ιστορικό πάσαλο! Σαν την εποχή Βουλγαροκτόνου, αφήνετε έναν αόματο ανά 6.000….» υποστήριξε.

Προηγουμένως,  η  κ. Κανέλλη αναφέρθηκε στο κόστος που απαιτείται για την διαβίωση μιας οικογένειας, μόνο για γάλα και ψωμί. «0,60 και το γάλα 2 ευρώ. Σύνολο 2,60 ευρώ ημερησίως μόνο γι’ αυτά. Τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο μόνο γι’ αυτά. Θυμάμαι Στ. Μάνο με τουβλάκια προεκλογικά και μη πείτε πως σας χάλασα το ντεκόρ Βουλής» τόνισε αιχμηρά.


Στις αντιδράσεις άλλων βουλευτών απτόητη η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε  «στα δύσκολα το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα…»!Τότε παρενέβη ο Ευάγγελος Αργύρης ο οποίος ασκούσε χρέη προεδρεύοντος και είπε: «δεν είναι εικόνα αυτή».


Διαξιφισμό είχε η κ. Κανέλλη και με την  βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  κ. Μερεντίτη (η οποία προηγουμένως είχε με τη σειρά της επεισόδιο με τον υπουργό Επικρατείας κ. Μόσιαλο τον οποίο… εξεδίωξε από το εντευκτήριο των βουλευτών).  «Εγώ είπα κλέψαμε όνειρα παιδιών. Δεν σας επιτρέπω να μονοπωλείτε αριστερή ιδεολογία και συμπεριφορά. Η χώρα δεν σώζεται με ξεπερασμένες και πεθαμένες πολιτικές» είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη βουλευτή του ΚΚΕ,  που απάντησε:  «Εγώ δεν έκλεψα το όνειρο κανενός παιδιού. Αυτό το μονοπώλιο το αφήνω στην κ. Μερεντίτη».

Πηγή  star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου