Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα ευρώ τα βάζει όλα ο Patrice Lespagnol στα Carrefour


Με μια εμπορική ενέργεια από τις 14 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, στα καταστήματα Carrefour και Carrefour Μαρινόπουλος προσπαθεί
προσπαθούν οι Γάλλοι να ανατρ΄΄εψουν το κακό κλίμα που δημιουργήθηκε τελευταία από τα πρόστιμα του ΕΦΕΤ. οι καταναλωτές θα μπορούν  να ψωνίζουν τόσο επώνυμα όσο και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Carrefour, μόνο με 1 ευρώ!
Συγκεκριμένα είδη από όλες τις κατηγορίες, που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των νοικοκυριών, όπως...

...γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά, φρούτα και λαχανικά, αρτοσκευάσματα, αλλά και χυμοί, αναψυκτικά, ζυμαρικά και όσπρια, προσφέρονται με 1 ευρώ. Στην ίδια μοναδική τιμή, οι πελάτες των καταστημάτων Carrefour θα βρουν ακόμα απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής, προϊόντα οικιακής χρήσης, καθώς και είδη γραφικής ύλης.
Η ιδέα ανήκει στο νέο αφεντικό του ομίλο Patrice Lespagnol που καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά


Ποιος είναι ο Patrice Lespagnol

Βρεθήκατε ποτέ στα 10 ταμεία του Carrefour όπου βρήκατε μόνο δύο ταμίες και ατελείωτες ουρές; Ψάξατε ποτέ χωρίς
αποτέλεσμα έναν έστω υπάλληλο στους διαδρόμους; Πότε βρήκατε πραγματικά φρέσκα λαχανικά, κρέατα ή ψάρια  στο συγκεκριμένο σούπερμάρκετ; Μην απαντήσετε. Η πορεία τους μιλά από μόνη της.
 Ζημιές ρεκόρ 73,477 εκατ. ευρώ και οριακή πτώση, 3,04%, στις πωλήσεις του οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,875 δισ. ευρώ εμφάνισε πέρυσι ο όμιλος Carrefour – Μαρινόπουλος από κέρδη 320.413 ευρώ και τζίρο 1,934 δισ. ευρώ που είχε παρουσιάσει στη χρήση του 2009.

Ο όμιλος ο οποίος φαίνεται να έχει «κτυπηθεί» ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, εκτός από τις υψηλές ζημιές σε επίπεδο μετά φόρων αποτελεσμάτων εμφάνισε πέρυσι ζημιές προς φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων ύψους 85,742 εκατ. ευρώ από κέρδη 18,735 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2009.

Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 84,848 εκατ. ευρώ όταν στη χρήση του 2009 είχαν ανέλθει σε κέρδη 6,208 εκατ. ευρώ ενώ και τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε ζημιές 48,761 εκατ. ευρώ από κέρδη 55,457 εκατ. ευρώ που είχε παρουσιάσει στη χρήση του 2009.

Πτωτικά κινήθηκε και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού του ο οποίος πέρυσι ήταν 11.107 άτομα έναντι 11.325 άτομα προσωπικό που απασχολούσε ο όμιλος στη χρήση του 2009 ήτοι μείωση 1,92% ή 218 θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του ομίλου Carrefour – Μαρινόπουλος έρχεται τρεις μήνες κατά την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του και την ανάληψη του τιμονιού του από τον Patrice Lespagnol ο οποίος καλείται να γυρίσει σελίδα και να επαναφέρει στην κερδοφορία τον όμιλο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία.


Πηγή  blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου