Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Θέσεις μάχης» παίρνουν τα τρακτέρ



Στους δρόμους βγάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Θεσσαλίας καθώς σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Κυριακή στον Πλαταμώνα αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τα οχήματά τους σε κεντρικές οδικές αρτηρίες σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, οι αγρότες της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων θα συγκεντρώσουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα.
Καθοριστικές, για το κλείσιμο ή όχι των δρόμων, θεωρούνται οι επικείμενες συναντήσεις τους με τους αρχηγούς των κομμάτων...
Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, θα συναντηθούν στη 1 το μεσημέρι στην Αθήνα εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών, ενώ η "ατζέντα" τους συμπεριλαμβάνει επαφές με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα σήμερα, ή αύριο το πρωί, και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, συγκαλεί την Τετάρτη στην Αθήνα, η ΠΑΣΕΓΕΣ, για την άρση της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Σε συνάντηση που είχαν Έλληνες αγρότες την Κυριακή στον Πλαταμώνα διεμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να "παραλύσουν" τη χώρα, αφού, φορολογικό, ΦΠΑ και κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τους οδηγούν σε "αφανισμό", τόνισε ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.
Οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν ήδη ξεκινήσει να κατευθύνονται προς τον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας, στην εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης και επί τόπου θα αποφασίσουν το απόγευμα εάν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο πισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.
Στην Ημαθία, οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό και όπως υπογράμμισαν μέχρι και την Τετάρτη δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια κινητοποίηση, αναμένοντας τα αποτελέσματα των επαφών στην Αθήνα.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου