Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Γιατί το πεπόνι είναι «χρυσός» θησαυρός;



Πεπόνι και καρπούζι είναι δύο από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού καθώς είναι δροσερά και πολύ γευστικά…Πιο συγκεκριμένα, το πεπόνι χαρακτηρίζεται ως ο «χρυσός» θησαυρός του καλοκαιριού καθώς έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.Τα πεπόνια, τα υπέροχα χρυσά φρούτα του καλοκαιριού, είναι χαμηλά σε θερμίδες, δηλαδή έχουν μόλις 64 θερμίδες το ένα φλιτζάνι, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα.

Το συγκεκριμένο φρούτο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη συντήρηση όλων των ιστών του σώματος. Βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και στην υγεία των οστών και των δοντιών . Οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 90 mg ανά ημέρα.
Έχει επίσης βιταμίνη Α  που είναι σημαντική για υγιή δόντια, δέρμα και οστά. Βοηθά το σύστημα της όρασης προωθώντας την υγεία του αμφιβληστροειδούς. Η ανεπαρκής βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, με περισσότερο από 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε ένα 1 φλιτζάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου