Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

«Χρυσός και Ασήμι» από τους πρωταθλητές του Ο.Φ.Κ.Α. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ



Με 2 χρυσά και 2 ασημένια επέστρεψε η αποστολή του Ο.Φ.Κ.Α. από τους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Παίδων και Κορασίδων στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 24-25/6/2017, κλέβοντας τις εντυπώσεις σε ……….. πανελλήνιο επίπεδο καθώς με τα επιτεύγματα των αθλητών του  κατέκτησε με 54 βαθμούς την 5η θέση ανάμεσα σε 135 συλλόγους που αξιολογήθηκαν!

Η συνεπής και μεθοδική προσπάθεια στην προπόνηση των αθλητών του Ο.Φ.Κ.Α. απέδωσε καρπούς και τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως φυσικά και στον προπονητή του συλλόγου Τασόπουλο Σταύρο που σημείωσε μία από τις πιο δύσκολες και εντυπωσιακές επιτυχίες προπονητή σε ατομικό επίπεδο για προπονητή στίβου σε πανελλήνιους αγώνες.
 Συγκεκριμένα:
- Ο Δημήτρης Τσίτσος κατέκτησε το χρυσό μετάλιο στον ακοντισμό (65,83μ) για άλλη μια χρονιά αποδεικνύοντας ότι είναι ο αδιαμφισβήτητα καλύτερος ακοντιστής της γενιάς του, ενώ επίσης κατέκτησε και το αργυρό μετάλιο στην σφαιροβολία με επίδοση 16,10μ!

- Ο Θανάσης Ματζίρης έπειτα από μια συγκλονιστική διήμερη προσπάθεια σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες (το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς κελσίου στο στάδιο) κατέκτησε το χρυσό μετάλιο στον βασιλιά του στίβου, το δέκαθλο, συγκεντρώνοντας 6067 βαθμούς που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ελλάδα. Οι επιδόσεις του (11’’73 στα 100μ, 5,97μ στο Μήκος, 14,61μ στη Σφαιροβολία, 1,86μ στο Ύψος, 58’’26 στα 400μ, 15΄΄38 στα 110εμπόδια, 35,74μ στη Δισκοβολία, 3,30μ στο Επί Κοντώ, 50,04μ στον Ακοντισμό και 5’18’’04 στα 1500μ). Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες του στέρησαν την δυνατότητα να διεκδικήσει την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ (6394 βαθμοί).  Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ήταν πανελληνιονίκης εξάθλου πριν από δύο χρόνια όταν ως παμπαίδας α΄ κέρδισε μπροστά στους Γιαννιτσιώτες συντοπίτες του.

- Ο Βασίλης Χειμωνίδης κατάφερε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση να κατακτήσει το ασημένιο μετάλιο στο Άλμα εις Μήκος καθώς στον τελικό του αγωνίσματος ‘’προσγειώθηκε’’ στα 7,13 μέτρα σημειώνοντας μια από τις σπουδαιότερες επιδόσεις παίδων στην ιστορία του αγωνίσματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι απέχει 20 μόλις εκατοστά από το όριο πρόκρισης για το Πανευρωπαϊκό των Εφήβων (2 χρόνια μεγαλύτεροι). Η νίκη αυτή εξασφάλισε στον Βασίλη την κλίση του από τον Εθνικό προπονητή Παίδων στην αποστολή της Εθνικής ομάδας στην συνάντηση Ελλάδα-Κύπρος στις 2-3 Αυγούστου.
- Ο Νίκος Τουλγαρίδης (γεννηθείς το 2001) συμμετείχε για πρώτη φορά σε πανελλήνιους αγώνες, αγωνίστηκε στα 110μ με εμπόδια και ενώ σημείωσε επίδοση κοντινή στην ατομική του έχασε για μία θέση την πρόκρισή του στο τελικό του αγωνίσματος και άφησε υποσχέσεις για την ερχόμενη χρονιά.
Ο Ο.Φ.Κ.Α.  ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ με τους αθλητές του συνεχίζει με συνέπεια να κρατά ψηλά τον στίβο των Γιαννιτσών ( 2Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΛΥΚΕΙΩΝ, 2Η και 6Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΝΙΚΗ, 6Η ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ και πολλές ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΝΙΚΕΣ κλπ) γεγονός που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου