Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η γιορτή κερασιού στον Άγρα Έδεσσας στις 2 & 3 Ιουλίου

Η Γιορτή Κερασιού στον Αγρα αποτελεί εδώ 30 χρόνια μια μοναδική διήμερη παραδοσιακή αγροτουριστική σταθερή αξία και οργανώνεται φέτος στον Άγρα Έδεσσας στις 2-3 Ιουλίου 2011. Την εκδήλωση οργανώνει και σας προσκαλεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγρα με την βοήθεια και υποστήριξη του Δ. Εδεσσας και της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πραγματικό παραδοσιακό Κερασοπανηγύρι με γεύσεις, χρώματα, αρώματα της φύσης, τοπική παραδοσιακή μουσική και χορό. 


Κάθε βράδυ θα μας συντροφεύουν Τοπικές Μπάντες με χάλκινα συνοδεία χορευτικών συγκροτημάτων στους δρόμους της Μακεδονικής μουσικής που πρόκειται να δημιουργήσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την συγκομιδή του κερασιού.

Και τις 2 ημέρες θα εκτεθούν τα καλύτερα κεράσια Έδεσσας τονίζοντας ότι το κεράσι της περιοχής θέλει αγάπη και συλλογική προώθηση για να γίνει κατανοητή η μεγάλη του διατροφική και όχι μόνο αξία.

Θα συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή της Εδεσσας – Βεγορίτιδας & της Ορεινής Πέλλας. Για να τονιστεί η περιβαλλοντική και οικολογική διάσταση του κερασιού θα συμμετέχει το Κέντρο ενημέρωσης του υγροτόπου μέσα από το οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα «ΔΡΟΜΟΙ του ΚΕΡΑΣΙΟΥ» μαζί με το Κέντρο εθελοντών. Επίσης θα οργανωθούν συμμετοχικά παιχνίδια για τους επισκέπτες όπως το πετυχημένο «Πέταγμα του κουκουτσιού».

Παρουσία επίσης θα έχει και το δίκτυο Cherriesonline.gr που αποτελεί κορυφαίο σύστημα που συνδέει το χωράφι του αγρότη με το πιάτο του γευσιγνώστη .… όπου μέσα από το διαδίκτυο ο επισκέπτης μπορεί να παραγγείλει τα κορυφαία ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΒΟΔΕΝΩΝ και να τα έχει στο σπίτι του σε 24 ώρες απευθείας από τον αγρότη. Παράλληλα ενημερώνεται για την γεύση και την διατροφική αξία του κερασιού, την περιοχή, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητές της προκειμένου να ενθαρρυνθεί να συμμετάσχει σε κάποιες από τις αγροτουριστικές εκδηλώσεις του κερασιού συνδυάζοντας μια επίσκεψη στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα.

Μια ευχάριστη πρόταση για το διήμερο 2-3 Ιουλίου κάθε απόγευμα μετά τις 8μ.μ. όπου κάτοικοι του τόπου μαζί με επισκέπτες γεύονται, διασκεδάζουν, αγοράζουν, τραγουδούν και χορεύουν σε ένα κερασογλέντι που υμνεί το βασικότερο προϊόν της περιοχής, τα Κεράσια Έδεσσας. Με την πρόσκληση να συμμετέχετε στην γιορτή … βάλτε και ‘σεις ένα κερασάκι στην τούρτα.

Περισσότερες Πληροφορίες για την Γιορτή Κερασιού στον Αγρα-Εδεσσας

Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας (23810 20300) και τον επίσημο δικτυακό της τόπο www.edessacity.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου