Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ετοιμος να αλλάξει χέρια ο ΠΑΟΚ!


Στην Κατερίνη και στο σπίτι του επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η καθοριστική συνάντηση που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης συναντήθηκε με τον επιχειρηματία Βασιλάκη Φλωρίδη, τον Γιώργο Σαχπατζίδη και τους γιους του τελευταίου (Δημήτρη και Γιώργο), παρουσία του Ζήση Βρύζα, αλλά και τριών ακόμη εκπροσώπων των δύο πλευρών, ενός δικηγόρου και ενός οικονομικού συμβούλου των επενδυτών και του οικονομικού συμβούλου του ΠΑΟΚ, Αλκη Μαυροφρύδη...
Οπως ανέφερε και το σχετικό δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που επιβεβαίωσε και επισημοποίησε το ενδιαφέρον και τη συνάντηση... «το κλίμα ήταν θετικό».
Για να κλείσει η μεγάλη συμφωνία θα πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα και να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος που ζήτησε και θα πραγματοποιήσει η πλευρά των υποψήφιων επενδυτών, που θέλει να διαπιστώσει πόσο ακριβώς είναι το άνοιγμα που πρέπει να καλυφθεί. Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες πληροφορίες και όπως αυτές προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντηση και την ανάλυση που έγινε, το άνοιγμα είναι μεγαλύτερο από τα 5,1 εκατ. ευρώ που αρχικά είχε ειπωθεί κι αυτό μπορεί να περιορίσει τις κινήσεις των επενδυτών.
Εάν όμως δεν υπάρχουν τόσο σημαντικές αποκλίσεις, οι επενδυτές θα προχωρήσουν, καταθέτοντας το ποσό των 7.000.0000 ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (όταν αυτό θα είναι εφικτό να γίνει και από νομικής πλευράς), αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης συζητήθηκε και η νέα σύνθεση της διοίκησης, η οποία αποφασίστηκε να μην είναι αιρετή, αλλά διοίκηση Πρωτοδικείου για έξι μήνες τουλάχιστον, προκειμένου να υπάρξει πίεση για τη λύση στο θέμα των χρεών. Στη νέα διοίκηση Πρωτοδικείου, εάν και εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία, πρόεδρος θα είναι ο κ. Φλωρίδης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης (εάν δώσει το οριστικό «ΟΚ») και ο Ζήσης Βρύζας θα πάρουν θέσεις αντιπροέδρων, ενώ στο συμβούλιο πρόκειται να συμμετέχουν οι Δημήτρης και Γιώργος Σαχπατζίδης, όπως επίσης ο νομικός και οικονομικός σύμβουλος των επενδυτών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η συμφωνία, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση, καθώς για να λειτουργήσει η ομάδα απαιτούνται άμεσα αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Ενημερώθηκε ο Κατσαρής
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ενημερώθηκε ο Θανάσης Κατσαρής. Με τον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ μίλησε τηλεφωνικά ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι επενδυτές για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ όταν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με τον κ. Κατσαρή και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Πηγή sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου