Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κίνα: Δανείζουμε


Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο δήλωσε χθες ότι η Κίνα προτίθεται να δανείσει τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού, όπως είπε ότι θα πράξει και με την Ουγγαρία στις αρχές της εβδομάδας.
«Αναπόφευκτη» χαρακτηρίζει κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος την πτώχευση της Ελλάδας σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο νέο τεύχος του «Σπίγκελ», τονίζοντας επίσης τους κινδύνους που υφίστανται για το μέλλον της Ε.Ε....
Μέχρι τώρα η λέξη που αρχίζει από το γράμμα «π» είναι ταμπού για όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και οι πολιτικοί αλλάζουν συζήτηση για τη συγκεκριμένη πιθανή εξέλιξη όσον αφορά το «φτωχό συγγενή» της Κοινότητας, δηλώνοντας πως «τα πράγματα δεν θα φθάσουν μέχρις εκεί».
«Λάθος», αντιλέγει ο Στέφαν Χόμπουργκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ανόβερου «Λάιμπνιτς», «ο δρόμος που έχει χαραχτεί για τη διάσωση του ευρώ θα έχει σαφή κατάληξη -σε κρατικές πτωχεύσεις και νομισματική μεταρρύθμιση», όπως δηλώνει στο «Σπίγκελ».
«Το γεγονός αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί πολιτικοί», συμπληρώνει ο Χόμπουργκ. «Είναι διαδικασία μη αναστρέψιμη πλέον. Ωστόσο, κανείς δεν αναφέρεται σ' αυτό δυνατά, μη θέλοντας να περάσει στην ιστορία ως εκείνος που εξαπέλυσε τη θύελλα». Γι' αυτό όλοι αφήνουν «την αποκάλυψη» για μελλοντικές κυβερνήσεις και συμφωνούν στη χορήγηση περαιτέρω πακέτων οικονομικής στήριξης. «Κάποια στιγμή -αυτό είναι σίγουρο- το σύστημα θα ανατιναχτεί από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Και, δυστυχώς, υφίσταται ο μεγάλος κίνδυνος συντριβής όχι μόνον του ευρώ αλλά και ολόκληρης της Ε.Ε.».

Πηγή enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου