Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Γκίντο Βεστερβέλε: «Ούτε κατά διάνοια η Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης»


«Αδιανόητο» είναι για τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών να βγει η Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης. Ο Γκίντο Βεστερβέλε δηλώνει την πλήρη υποστήριξή του στη φιλοσοφία της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και παραδέχεται ότι υπήρχαν υπεροπτικές δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την Ελλάδα.

Μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής", ο Γερμανός ΥΠΕΞ, δηλώνει πως "Oύτε κατά διάνοια, η Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης" και σημειώνει πως ουδέποτε σκέφτηκε την αποχώρηση ή αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διερωτώμενος «πώς θα μπορούσα να μην θέλω στην Ευρώπη μια από τις κοιτίδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού;».

 Δηλώνοντας την πλήρη υποστήριξή του στη φιλοσοφία της κυβέρνησης, όπως λέει, για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, τονίζει πως «το καλό φάρμακο έχει τις περισσότερες φορές πικρή γεύση». Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε αφήνει αιχμές και για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά:«του αναγνωρίζω το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης, αλλά έχω το δικαίωμα να μην αποδεχθώ την άποψή του και να προειδοποιώ για τους κινδύνους που θα προκύψουν από τυχόν απόρριψη των μεταρρυθμίσεων».
Παράλληλα παραδέχεται ότι υπήρξαν υπεροπτικές δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την Ελλάδα που ήταν άτοπες και πως πολλά ελληνικά πλακάτ κατά Γερμανών άφησαν πικρή γεύση. Ωστόσο τονίζει πως δεν μπορεί να καταπολεμηθεί το χρέος με νέα χρέη, αλλά μόνο με δημοσιονομική πειθαρχία και μεταρρυθμίσεις.

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου