Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ρεν: Ψηφίστε το Μεσοπρόθεσμο αλλιώς θα χρεοκοπήσετε...


Η υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου από την Βουλή είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει η Ελλάδα την άμεση χρεωκοπία, δήλωσε την Τρίτη ο Επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.
«Ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί η άμεση χρεωκοπία είναι να εγκρίνει η Βουλή το αναθεωρημένο οικονομικό πρόγραμμα», δήλωσε.
O κ. Ρεν χαρακτήρισε την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ως την βασική πρόκληση...
που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή και εξέφρασε την στήριξή του στα σχέδια κυβέρνησης για αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
«Μια σημαντική πρόκληση είναι να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να ενισχυθεί η πραγματική επιχειρηματικότητα», τόνισε. «Για αυτό το λόγο, στηρίζω τον στόχο της κυβέρνησης να αναμορφώσει και να απλοποιήσει το φορολογικό σύστημα από το ερχόμενο φθινόπωρο», πρόσθεσε.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ρεν επισήμανε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα πρέπει να στοχεύει στην απλοποίηση του φορολογικού κώδικα, στην διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην μείωση των φορολογικών συντελεστών με έναν ουδέτερο δημοσιονομικά τρόπο.
Μιλώντας στην Βουλή αργά την Δευτέρα, υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνώρισε και αυτός ότι το σημερινό φορολογικό σύστημα είναι άδικο και δεσμεύθηκε ότι μετά την εξασφάλιση της επόμενης δόσης και του νέου πακέτου χρηματοδότησης, η Ελλάδα θα μπορέσει να διαπραγματευθεί την μεταρρύθμιση του φορολογικού της συστήματος.
«Τα μέτρα είναι σκληρά, τα μέτρα είναι άδικα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. «Αφού πάμε στο Eurogroup και πάρουμε την έγκριση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, αφού καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο.. θα πάμε όλοι μαζί, το πιστεύω αυτό, και η αντιπολίτευση να διαπραγματευθούμε και το νέο φορολογικό σύστημα και τα αναγκαία διαρθρωτικά μέτρα και το αναπτυξιακό πρωτόκολλο», πρόσθεσε.
Από πλευράς του, ο κ. Ρεν επέκρινε αυτούς που μιλούν για άλλες λύσεις, λέγοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα και ζήτησε για άλλη μια φορά εθνική συναίνεση προκειμένου η χώρα να επιτύχει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
«Πιστεύω ότι οι εποικοδομητικές προτάσεις που έρχονται από διαφορετικές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να εισακουστούν», σημείωσε ο κ. Ρεν.«Είναι σημαντικό να χτίσουμε μια ευρύτερη κοινωνική συναίνεση και μια διακομματική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης», κατέληξε.

Πηγή www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου