Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών θα στέλνει τα απορρίμματά του ο Δήμος Αλεξάνδρειας


Στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών θα εναποθέτει για τους επόμενους 12 μήνες τα απορρίμματα του ο Δήμος της Αλεξάνδρειας μετά από συμφωνία που ήρθαν μεταξύ τους οι δύο δήμοι και αφού προηγουμένως είχε εγκριθεί η πρόταση του δήμου Αλεξάνδρειας από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πέλλας στις 29 Ιουνίου ημέρα Τετάρτη.
Το ιστορικό
Οι διαδικασίες είχαν κορυφωθεί τον τελευταίο μήνα με την συνάντηση των τριών δημάρχων της Ημαθίας...
  (Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας) την Τετάρτη 1 Ιουνίου  παρουσία και της πρώην υφυπουργού κα Θεοδώρα Τζάκρη η οποία τους ενημέρωσε ότι εντός του μήνα θα πρέπει να διευθετήσουν την μετακίνηση των απορριμμάτων τους σε γειτονικό ΧΥΤΑ διότι από την 1/7 δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά χωματερή ανοιχτή. Τέλος τους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα συμβάλει οικονομικά στην αποκατάσταση των χωματερών και στον εξοπλισμό των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Το κόστος όμως της μεταφοράς αλλά και της διαχείρισης θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τους δήμους).
Έτσι αποφασίστηκε η Βέροια να μετακινεί τα απορρίμματα της στον ΧΥΤΑ της Κοζάνης, η Νάουσα στον ΧΥΤΑ της Έδεσσας και τέλος η Αλεξάνδρεια στον ΧΥΤΑ των Γιαννιτσών. Αναφορικά με τον ΧΥΤΑ των Γιαννιτσών υπήρξαν αρχικά προβλήματα καθώς ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ όπως γνωρίζουμε υπολειτουργεί και υπήρχε περίπτωση να μην μπορεί να δεχτεί επιπλέον όγκο σκουπιδιών. Σε αυτήν την περίπτωση η Αλεξάνδρεια θα έπρεπε να καταφύγει στην λύση της Κοζάνης, ωστόσο όμως αυτό θα τους στοίχιζε 10-12 ευρώ επί πλέον στον τόνο λόγο απόστασης.

Πέλλα δώθε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου