Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών , ενόψει ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέτρων – Νέο Μνημόνιο Κυβέρνησης και Τρόικας, τοκογλύφων δανειστών – εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του, συμμετέχει στην 48ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την ΤΡΙΤΗ 28 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.


  ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ- ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
 

Στις 28 και 29 Ιούνη οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην παραγωγή, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες απεργούμε και διεκδικούμε.
 

Αυτή η απεργία μας αφορά όλους.
 

Είναι μια απεργία που θα καθορίσει τι κοινωνία θα έχουμε αύριο. Είναι μια απεργία που θα καθορίσει αν θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, δημόσιες επιχειρήσεις και θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση.
 

Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή τη μάχη.
 

Όλοι μας: εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση, σε συνειδητό αγωνιστικό διεκδικητικό αγώνα με πολιτικά χαρακτηριστικά και δίνουμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία τη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων δεκαετιών, με στόχο την τελική νίκη.
 

Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κοινωνικής εξαθλίωσης που γυρίζει το κοινωνικό ρολόι έναν αιώνα πίσω, ΔΕΝ μπορεί να περάσει και ΔΕΝ θα περάσει. Οι ανασχηματισμοί, οι ενδοκομματικές διευθετήσεις και τακτοποιήσεις και όλα τα σενάρια που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, ώστε να περάσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν αποπροσανατολίζουν πια κανέναν.
 

Στις 28 και 29 Ιούνη, Κεντρικό σύνθημα και αίτημα των συνδικάτων είναι:
 

- Η απόκρουση – ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος – μνημόνιο Ι και ΙΙ.
 

- Η απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων.
 

- Η ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
 

- Η επιβολή του απόλυτου σεβασμού και της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Εργατικής Νομοθεσίας και των Εργασιακών δικαιωμάτων.
 

- Η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των Δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας και δημόσιου συμφέροντος.
 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ και στην ΑΠΕΡΓΙΑ των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 28 και 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 10.30 ΣΤΟ Ε.Κ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου