Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σκληρή γραμμή από την Νέα Δημοκρατία στην ψήφιση για το μεσοπρόθεσμο

Α. Σαμαράς:  «Δεν θα δεχτώ παρεκκλίσεις από την κομματική γραμμή»
Σ. Χατζηγάκης: «Δεν θα δώσω το δικαίωμα να με διαγράψουν ως αποστάτη»
Ε. Παπαδημητρίου: «πρέπει να βάλουμε μπροστά το καλό της πατρίδας και όχι του κόμματος»

Δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη Βουλή η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το απόγευμα της Τετάρτης, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. ..


Παράλληλα ξεκαθάρισε ακόμη μία φορά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει τις αλλαγές που προωθούνται, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί παρεκκλίσεις από την κομματική γραμμή. Κατά πολλούς, όσοι υπερψηφίσουν τα νέα οικονομικά μέτρα θα τεθούν αυτομάτως και εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πάντως χθες η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει «ναι» δηλώνοντας με νόημα στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι «είναι η ώρα που πρέπει να βάζουμε μπροστά το καλό της πατρίδας και όχι το καλό του κόμματος».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, που τις προηγούμενες ημέρες αφηνόταν να διαφανεί ότι προβληματίζεται έντονα για τη στάση που θα κρατήσει, τόνισε χθες:

«Δεν θα δώσω το δικαίωμα να με διαγράψουν ως αποστάτη. Από τη στιγμή που το κόμμα μου, το οποίο υπηρετώ με συνέπεια επί τριάντα επτά χρόνια, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την πολιτική και εθνική ευθύνη γι’ αυτή την πράξη, δεν θα μπορούσα εγώ να δώσω το δικαίωμα να με καταγράψουν ως αποστάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου