Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Κίτρινη κάρτα» από τον πρόεδρο του ΕΛΚ στον Αντώνη Σαμαρά


 Τη βαθύτατη λύπη του για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Βίλφριντ Μαρτένς, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση του για την έγκριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πακέτο μέτρων.

Ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός υπενθυμίζει ακόμη ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις 23 Ιουνίου «οι περισσότεροι ηγέτες...

...από την πολιτική μας οικογένεια» κάλεσαν μετ’ επιτάσεως τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να μην διακινδυνεύσει την επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Η σημερινή κατάσταση απαιτεί έκτακτα μέτρα και υπευθυνότητα από τους πολιτικούς, αναφέρει ο Β.Μαρτένς, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «θα συνεχίσουμε το στενό διάλογο με τη ΝΔ σε μια προσπάθεια για την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής πλειοψηφίας για στήριξης της μεταρρυθμιστικής ατζέντας».

Ερωτηματικό παραμένει εάν τελικά ο κ. Σαμαράς θα παρευρεθεί, ενώπιον της ευρωομάδας του ΕΛΚ για να απαντήσει σε ερωτήσεις και να εξηγήσει τη στάση της ΝΔ.

Οι ημερομηνίες που υπάρχουν είναι η Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Στρασβούργο και η Τετάρτη 13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παραστεί, κάτι που σημαίνει ότι η συνεδρίαση μετατίθεται για το φθινόπωρο.

Πηγή tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου