Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι η παρέα της Ντόρας


«Ο κ. Κιλτίδης ενδεχομένως να νιώθει πιο άνετα σε άλλο κομματικό σχηματισμό, σε πολιτικό επίπεδο οι διαφορές μας είναι μεγάλες», δήλωσε η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την απόφαση του Κώστα Κιλτίδη να αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alter η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Κιλτίδη διαπίστωσαν από κοινού ότι η θέση του στο κόμμα δεν φαίνεται να μακροημερεύει.
Σημείωσε ακόμη ότι...
η Δημοκρατική Συμμαχία αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά και κοινωνικές αναφορές. «Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι η παρέα της Ντόρας, δεν είναι οι φίλοι της Ντόρας, δεν είναι οι εχθροί του Αντώνη Σαμαρά», ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά τη στάση του κόμματός της να ψηφίσει «παρών» στη σχετική διαδικασία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δήλωσε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία ψηφίζοντας «παρών» έχει διακριτή θέση, ανέφερε ότι το μεσοπρόθεσμο δεν το πιστεύει και σημείωσε ότι ήθελε να στείλει και ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι χωρίς θυσίες.
Υποστήριξε επίσης ότι υπάρχει λύση και είναι το μεσοπρόθεσμο που επεξεργάστηκε το κόμμα της και έγινε αποδεκτό από τους Ευρωπαίους Φιλελευθέρους ενώ χαρακτήρισε ακραία λαϊκίστικη τη λογική του Αντώνη Σαμαρά.
«Είμαι συνομιλητής στην Ευρώπη γιατί δεν προσήλθα, λέγοντας ότι έχω να παρουσιάσω μια πολιτική μείωσης της φορολογίας που τινάζει το έλλειμμα. Αν το έλεγα θα μου έκλειναν την πόρτα όπως στον κ. Σαμαρά», συμπλήρωσε.
Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση της Έλσας Παπαδημητρίου να υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο είπε ότι «έχει το θάρρος που σπανίζει τελευταία στην πολιτική».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου