Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

4-1 ο Άρης σε φιλική αναμέτρηση τον ΠΑΣ Γιάννενα


Νικητής με σκορ 4-1 αναδείχτηκε ο ΑΡΗΣ σε φιλική αναμέτρηση με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα που ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη παρά τις πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε κατάφερε να μην χάσει την συνοχή της και να διατηρήσει τον έλεγχο της μπάλας στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων...


Για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα ο Στεφάν Ντεμόλ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Φέγκρους, Ντάσιο, Πάντο, Κώτσιο, Λίλα, Πατσατζόγλου, Κεϊτά, Κυριάκος, Ντε Βισέντι, Τζάνης και Μπεσέρα.
Για τον Άρη ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τους Βελλίδη, Καζναφέρη, Παπαζαχαρία, Στράνο, Λαζαρίδη, Οικονομόπουλο, Κατίδη, Τόχα, Πορτίγια, Σακάτα και Τσέζαρεκ.

Φάσεις και γκολ
Η ομάδα τους ΠΑΣ Γιάννενα θα είναι αυτή η οποία θα μπει δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα προσπαθώντας να πιέσει την άμυνα του Άρη με τον δεύτερο να καταφέρνει να ισοροπήσει το παιχνίδι μετά το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια μεγάλη φάση και για τις δύο ομάδες.
Η πρώτη καλή ευκαιρία θα έρθει για τον Άρη στο 21 με σουτ του Πορτίγια έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα θα είναι η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει την εστία του Βελίδη με όμορφο 1-2 ανάμεσα σε Τζάνη και Πατσατζόγλου, αλλά ο Οικονομόπουλος επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή και διώχνει για τον Άρη.
Κοντά στο γκολ θα φτάσει και πάλι ο Άρης στο 36’ με τον Σακάτα να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΣ, με τον Φεγκρούς να καταφέρνει να μπλοκάρει.
Ότι δεν κατάφερε όμως στο 36’ ο Άρης θα το κάνει στο 41’ και πάλι με τον Σακάτα ο οποίος από σέντρα του υπό δοκιμή Στράνο με κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας ο Ιάπωνας θα ανοίξει το σκορ και θα κάνει το 1-0 το οποίο θα είναι και το σκορ του ημιχρόνου.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης θα διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Σολτάνι να κάνει στο 49’ το 2-0 με σουτ μέσα από την περιοχή εκμεταλευόμενος ολιγωρία των αμυντικών του ΠΑΣ.
Μεγάλη ευκαιρία θα χάσει ο Άρης να κάνει το 3-0 στο 63’ όταν μετά από καταπληκιτκή πλάγια σέντρα του Μίτσελ από αριστέρα ο Παπαζαχαρίας δεν θα καταφέρει να βάλει το κεφάλι του μπροστά από την εστία του Φέγκρους.
Ο ΠΑΣ θα καταφέρει να μειώσει στο επόμενο λεπτό με πέναλτι το οποίο θα κερδίσει ο Κουέβας μετά από σμπρώξιμο του Μίτσελ μέσα στην μικρή περιοχή. Το πέναλτι θα εκτελέσει εύστοχα ο ίδιος ο παίχτης που ΠΑΣ που το κέρδισε κάνοντας το 2-1 ξαναβάζοντας έτσι την ομάδα των Γιαννιωτών μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης.
Ωστόσο όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει αντίθετη άποψη και με 2 γκολ σε λιγότερα από 10 λεπτά θα ανεβάσει το σκορ σε 4-1. Το 3-1 θα κάνει ο νεαρός Τοπούζης μετά από φάση διαρκείας και αφού έχουν προηγηθεί 2 δοκάρια στην ίδια φάση, η μπάλα θα φτάσει στον Τοπούζη στο ύψος του πέναλτι όπου με ψύχρεμο τρόπο θα κάνει με σουτ το 3-1. Το τελικό 4-1 θα κάνει ο Νέτο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ενώ 2 δευτερόλεπτα πριν καταλογίσει την εσχάτη των ποινών ο Άρης είχε καταφέρει να πετύχει τέρμα το οποίο όμως λόγο της ανατροπής ακυρώθηκε.

Εκτίμηση των δύο ομάδων: Αρχικά ο Αρης φάνηκε μουδιασμένος, ωστόσο σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και πήρε ξεκαθαρα τον έλεγχο. Η αλήθεια είναι ότι και ο ΠΑΣ έχει κάνει πολλά αμυντικά λάθη, ωστόσο ο Αρης παίζει αρκετά (σ.σ. παιζει σωστά το παιχνίδι κατοχής) καλά και έχει αποτελεσματικότητα. Μην ξεχνάμε ότι ένα από τα προβλήματα του Αρη τα περασμένα χρόνια ήταν η τελική προσπάθεια. Κάτι που διορθώθηκε εν πολλοίς με την έλευση του Τσιώλη στα τέλη του περασμένου πρωταθλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου