Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

400 καταγγελίες σε 4 μέρες


Ασταμάτητα χτυπάει το 11012! Ο νέος πενταψήφιος αριθμός στον οποίο απαντά η νεοσυσταθείσα υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας έχει μπει για τα καλά καταπώς φαίνεται στη ζωή των πολιτών και μετρά ήδη -από την περασμένη Τρίτη- περισσότερες από 400 καταγγελίες, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων.

Το 65 με 70% των καταγγελιών αυτών αφορούν την Αττική και το υπόλοιπο άλλες πόλεις της χώρας...


Από τις καταγγελίες αυτές, μόνο χθες ένας χειρουργός-ορθοπεδικός και δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων έπεσαν στα... χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης επειδή δεν «έκοψαν» αποδείξεις.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ο γιατρός «πιάστηκε» ύστερα από καταγγελία στην πενταψήφια τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών. Αστυνομικοί της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν στοχευόμενο έλεγχο στο ιατρείο του χειρουργού-ορθοπεδικού στην Αθήνα. Για την ακρίβεια σε ασθενή του τη στιγμή που έβγαινε από το ιατρείο για να διαπιστώσουν πως ο γιατρός δεν του είχε κόψει απόδειξη. Από τον έλεγχο που ακολούθησε στα βιβλία εσόδων-εξόδων και επισκέψεων των ασθενών του διαπιστώθηκε πως δεν τα τηρούσε σωστά.
Σε βάρος του γιατρού -του τρίτου κατά σειρά που «πιάνεται» από την Οικονομική Αστυνομία- σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία. Ενώ, σύμφωνα με τη διαδικασία, θα ενημερωθεί και η αρμόδια ΔΟΥ ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων και αναλογούντων φόρων.
Την ίδια τύχη όμως είχαν και δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων, και πάλι για τη μη έκδοση (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών) φορολογικών στοιχείων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη καφετέριας στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ο οποίος κατηγορείται πως δεν έκοψε αποδείξεις σε 17 πελάτες του, συνολικής αξίας 201,50 ευρώ, και για έναν ιδιοκτήτη σνακ-μπαρ στη Νίκαια, ο οποίος κατά τον ίδιο τρόπο έκρυψε έσοδα ύψους 507 ευρώ (δεν έκοψε απόδειξη σε 12 θαμώνες του καταστήματός του).
Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των ελέγχων -κατά περίπτωση- στα δύο καταστήματα, δεν υπήρχαν άδειες εργασίας από εργαζομένους, καθώς και ατομικό βιβλιάριο υγείας.
Πρόκειται για την τέταρτη υπόθεση επιχειρηματιών-ιδιοκτητών καταστημάτων που έχει προσθέσει στο βιογραφικό της από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί η νέα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος.

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου