Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μεξικό: Ομολόγησε 1.500 δολοφονίες!!!!!


Ο 33χρονος Χοσέ Αντόνιο Ακόστα Χερνάντες (φωτογραφία) είναι επίσης ύποπτος ως ο ιθύνων νους της περσινής επίθεσης εναντίον της εργαζόμενης στο αμερικανικό προξενείο Λέσλι Ενρίκες και του αμερικανού συζύγου της Άρθουρ Ρέντελφς στην πόλη Σιουδάδ Χουαρές.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Ακόστα Χερνάντες είναι ένας από τους επικεφαλής του καρτέλ της Χουαρές, της πιο βίαιης πόλης του Μεξικού, όπου το 2010σημειώθηκαν περισσότερες από 3.000 δολοφονίες. Το καρτέλ ελέγχει κάποιες από τις κύριες οδούς λαθρεμπορίας ναρκωτικών από τη Σιουδάδ Χουαρές στις ΗΠΑ. Γνωστός ως Ελ Ντιέγο, ο 33χρονος κατηγορείται ότι είναι ο αρχηγός της συμμορίας Λα Λίνεα, τα μέλη της οποίας εργάζονται ως επί πληρωμή δολοφόνοι για το καρτέλ της Χουαρές.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ελ Ντιέγο βρίσκεται επίσης πίσω από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ενώ έχει ήδη ομολογήσει ότι πέρυσι διέταξε τη δολοφονία 15 ατόμων, στην πλειοψηφία τους εφήβων, σε πάρτι στη Σιουδάδ Χουαρές.
Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει να δικαστεί από αμερικανικό δικαστήριο για τη δολοφονία της Ενρίκες και του συζύγου της, οι οποίοι πυροβολήθηκαν στο αυτοκίνητό τους μετά την αποχώρησή τους από κοινωνική εκδήλωση. Η 35χρονη Ενρίκες ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος όταν δολοφονήθηκε, ενώ η επτάμηνη κόρη του ζευγαριού, η οποία βρισκόταν στο αυτοκίνητο την ώρα της επίθεσης, επέζησε.
makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου