Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η Siemens ξανά στη Βουλή


Δεν θα ανακληθεί τελικά το αίτημα για περαιτέρω κοινοβουλευτική διερεύνηση και η Ολομέλεια θα αποφασίσει με ψηφοφορία τη σύσταση ή μη προανακριτικής για την υπόθεση

Πλήρης ανατροπή σκηνικού, εξαιτίας πολλών και έντονων ενστάσεων εντός του ΠΑΣΟΚ, προκλήθηκε χθες για την παραπομπή της υπόθεσης της Siemens σε προανακριτική επιτροπή - και συγκεκριμένα...

των προτεινόμενων από την πλειοψηφία Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη.
Ενώ όλα έδειχναν ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση θα μπει "πολιτική ταφόπλακα" με την ανάκληση από τη συμπολίτευση του αιτήματος για την περαιτέρω κοινοβουλευτική της διερεύνηση μέσω της σύστασης προανακριτικής επιτροπής, αυτό τελικά δεν θα γίνει.
Το αίτημα τελικά θα συζητηθεί κανονικά και θα αποφασιστεί μέσω μυστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του Σώματος η σύσταση ή όχι προανακριτικής επιτροπής, με την επικινδυνότητα να καταψηφιστεί και πάλι, όπως ακριβώς έγινε πριν από περίπου 15 μέρες για την παραπομπή της υπόθεσης στο τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο.
Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία ανάκλησης του αιτήματος -το οποίο υπέγραψαν 108 κυβερνητικοί βουλευτές-, αφού σε διαφορετική περίπτωση ο πρόεδρος της Βουλής είναι υποχρεωμένος να ορίσει εντός 15 ημερών τη συζήτηση. Η διαδικασία συλλογής υπογραφών ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν κατέστη δυνατό να μαζευτούν περισσότερες από 47 υπογραφές.
Αυτομάτως η απόφαση που λήφθηκε κεντρικά ήταν να μην ανακληθεί το αίτημα (από τη στιγμή που δεν μαζεύονται ούτε οι μισές από τις υπογραφές του αιτήματος) και να διεξαχθούν κανονικά η συζήτηση και η ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις, επιχειρήθηκε την ανάκληση να υπογράψουν τουλάχιστον οι περισσότεροι από τους 108 βουλευτές που υπέγραψαν το αίτημα παραπομπής. Οταν αυτό έγινε αντιληπτό ότι δεν γίνεται, τότε άνοιξε ο κύκλος της αναζήτησης υπογραφών και με άλλους βουλευτές. Και πάλι όμως ο επιθυμητός αριθμός βουλευτικών υπογραφών δεν συγκεντρώθηκε, οπότε, όπως ανέφερε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε η υπόθεση να πάει στην Ολομέλεια "και ο καθένας από τους βουλευτές να αναλάβει τις ευθύνες του".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός λόγος της απροθυμίας των βουλευτών να υπογράψουν την ανάκληση στηριζόταν στο σκεπτικό ότι "από το να βάλουμε φαρδιά πλατιά την υπογραφή μας παίρνοντας πίσω κάτι που πριν από 15 μέρες αιτηθήκαμε, καλύτερα να εκφράσουμε τη γνώμη μας μέσω της ψήφου μας στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν έρθει εκείνη η ώρα".

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου