Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Βρέθηκε 1,2 τόνος (!) κοκαΐνης σε γιότ στη Βρετανία


Συνολικά 1,2 τόνος κοκαΐνης εντοπίστηκε σε υπερπολυτελές γιοτ στη Βρετανία, ύστερα από εντατικές έρευνες έξι ημερών στη Βρετανία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει εντοπιστεί στη χώρα, την οποία ανακάλυψε η τελωνειακή υπηρεσία, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις- θα επαρκούσε για να ικανοποιήσει σχεδόν το ένα τρίτο της ετήσιας ζήτησης για το συγκεκριμένο ναρκωτικό...


Η τελική αξία πώλησης εκτιμάται ότι αγγίζει τα 300 εκατομμύρια λίρες. Βρέθηκε κρυμμένη με αριστοτεχνικό τρόπο κάτω από το πάτωμα της πισίνας του γιοτ «Louise» στο λιμάνι Σαουθάμπτον τον Ιούνιο, σύμφωνα με την υπηρεσία φύλαξης των συνόρων και τελωνείων.Οι βρετανικές αρχές συνέβαλαν ακολούθως στη σύλληψη από την ολλανδική αστυνομία έξι ανδρών στην Ολλανδία και στο Βέλγιο.

Η κοκαΐνη κατά τις βρετανικές αρχές είχε αρχικά συσκευαστεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πλοίου στη Βενεζουέλα, πριν το γιοτ μεταφερθεί από τις Παρθένες Νήσους της Βρετανίας στο Σαουθάμπτον μέσα σε φορτηγό πλοίο.

Η κατασχεθείσα κοκαΐνη, είχε καθαρότητα 90%, πολύ υψηλότερη από ό,τι οι ποσότητες που κατάσχονταν στη Βρετανία ως σήμερα και είναι 63% κατά μέσον όρο.

Πέραν της κοκαΐνης, κατασχέθηκαν επίσης 40.000 ευρώ σε μετρητά και ένα όπλο.

Πηγή  zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου